West-Brabant

Saver bedankt personeel tijdens eerste Week van de Afvalhelden

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Overkoepelende organisaties van afvalbedrijven organiseren dit jaar voor het eerst een Week van de Afvalhelden. Deze week is van 1 tot en met 7 maart. Afvalverwerker Saver in Roosendaal gaat in de Week van de Afvalhelden het personeel in het zonnetje zetten. Er zijn cadeautjes, lekkers bij de koffie, ontbijtjes en smoothies voor de werknemers. Saver hoopt dat ook bewoners van het werkgebied weer een duimpje opsteken naar de afvalverwerkers.

Door: Bianca van Vugt

Aan het begin van de coronacrisis was er veel waardering voor vitale beroepen. Niet alleen zorgmedewerkers en onderwijzers kregen toen bedankjes, kaarten en cadeautjes. Ook de afvalverwerkers merkten hoe essentieel ze waren. “Er stonden taartjes klaar, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken,” somt afvalverwerker Saver uit Roosendaal op. “Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers die hard aan de slag zijn.” Volgende maand kan dat opnieuw, tijdens de Week van de Afvalhelden.

Werk is niet zonder risico’s

De Week van de Afvalhelden is van 1 tot en met 7 maart. Saver vraagt inwoners om dan weer een duimpje op te steken naar de medewerkers. Het bedrijf gaat ook zelf het personeel bedanken: “Saver doet hieraan van harte mee, omdat het in deze tijd van de coronacrisis voor haar medewerkers al lange tijd niet gemakkelijk is het werk zonder risico’s uit te voeren. Tijd om alle medewerkers een week lang uitgebreid in het zonnetje te zetten!”

Het personeel van Saver mag tijdens de Week van de Afvalhelden elke dag iets leuks verwachten van de baas. “Zo krijgen alle medewerkers een cadeau, is er iets lekkers bij de koffie, wordt er een ontbijt (to go) uitgedeeld, wordt er echte koffie van een barista geschonken en worden er smoothies uitgedeeld,” laat het bedrijf weten.

Spandoeken roepen inwoners op mee te doen

Om ook inwoners van de Saver-gemeenten op te roepen de afvalhelden te steunen, hangen er spandoeken op de hekken van Saver. Ook bij de milieustraten komen spandoeken te hangen. Op alle veegwagens is een aankondiging geplakt en ook op sociale media van Saver zal er aandacht zijn voor de Week van de Afvalhelden.

De Week van de Afvalhelden is bedacht door overkoepelende organisaties: de vereniging NVRD (waar de meeste gemeenten lid van zijn), de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO. Zij vinden iedereen die zich inzet voor de afvalverwerking een Afvalheld. Saver ziet deze helden dagelijks: “De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De veegmachinist die de straten schoonhoudt. De verwerker die het afval veilig en milieuhygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen!”