West-Brabant

Saver begint hitteprotocol: containers vóór zeven uur buiten zetten

Grijparm van vuilniswagen koppelt zich aan een zwarte afvalcontainer met blauw deksel

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Afvalverwerker Saver is dinsdag weer begonnen met het hitteprotocol. Dit protocol geldt op dagen waarop het minstens 30 graden warm wordt. Dan moeten de afvalcontainers al vóór 07.00 uur aan straat staan. Saver raadt mensen aan om er tijdens de zomermaanden gewoon altijd voor te zorgen dat de kliko’s zo vroeg buiten staan op de ophaaldagen. Dan kun je je nooit vergissen. Het hitteprotocol geldt tot en met september.

Inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht moeten weer rekening houden met het hitteprotocol van Saver. De afvalverwerker komt op hete dagen de containers al zo vroeg mogelijk legen. Als het op de afhaaldagen 30 graden is of warmer, moeten de kliko’s al om 07.00 uur aan straat staan. Het hitteprotocol duurt van juni tot en met september.

Hitteprotocol is beter voor het personeel

Het is voor het personeel van Saver fijner om op tropische dagen eerder te beginnen met hun rondes. Dan hoeven ze niet te werken tijdens de heetste uren van de dag. “De afgelopen jaren komen er in de zomerperiode steeds vaker extreme temperaturen voor,” laat Saver weten. “Het belangrijkste doel van het hitteprotocol is het creëren van prettiger werkomstandigheden voor de medewerkers.”

Saver adviseert de inwoners van Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht om de media in de gaten te houden. Zodat ze weten of het op de ophaaldagen 30 graden wordt of warmer. “Ondanks dat is het verstandig om tijdens de zomerperiode de container altijd voor 7.00 uur ’s ochtends aan straat te zetten, zodat inwoners ervan verzekerd zijn dat de containers aan huis geleegd worden,” aldus Saver. Dus bij twijfel: zorg op de ophaaldag dat je kliko uiterlijk om 07.00 uur aan straat staat.