West-Brabant

Saver haalt huisvuil vroeger op vanwege hitte

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Afvalverwerker Saver gaat het huisvuil vroeger op de dag ophalen vanwege de hitte. Je moet er daarom voor zorgen dat je de vuilcontainer ’s ochtends al vóór 7 uur aan straat hebt staan. Dat geldt voor de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht. Saver begint donderdag met de nieuwe ophaaltijden.

We krijgen vanaf donderdag te maken met een hittegolf. Daarom gaat afvalverwerker Saver de komende weken vroeger aan het werk. “Dit betekent dat het afval aan huis eerder, namelijk vanaf 7.00 uur, ingezameld wordt,” aldus Saver. De afvalverwerker waarschuwt inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht dat ze dus op tijd hun afvalcontainer aan straat moeten zetten.

Prettiger voor het personeel

Het hitteprotocol van Saver geldt bij temperaturen boven de 30 graden Celsius. Het is vooral bedoeld voor het personeel van Saver. “Het belangrijkste doel van het hitteprotocol van Saver is het creëren van prettiger werkomstandigheden voor de medewerkers,” laat het bedrijf weten.

Je kunt op de website van Saver of op de app Afvalwijzer in de gaten houden of het hitteprotocol in werking is. Donderdag is dat voor het eerst en Saver verwacht dat het meteen voor wat langere tijd is. “Naar verwachting zal de zeer warme periode zo’n twee weken aanhouden. Uiteraard communiceert Saver via de website, de Afvalwijzer app en via haar Facebookpagina altijd de laatste stand van zaken.”

Advies: zet vuil voorlopig altijd vroeg buiten

Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk zelf in de gaten houden op welke dagen Saver vroeger begint en wanneer niet. Maar het bedrijf raadt mensen aan voorlopig de afvalcontainer gewoon standaard vóór 7 uur ’s ochtends aan straat te zetten.