Roosendaal

Saver viert 20-jarig bestaan met open dag

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wil je weten wat er met je afval gebeurt, zodra jij het weggooit? Ga zondag 22 september naar de open dag van afvalverwerker Saver in Roosendaal.

Saver bestaat 20 jaar en wil het feestje vieren met iedereen. Op de open dag kun je het terrein op, waar je normaal gesproken niet mag komen. Bezoekers kunnen een route lopen en onderweg de inzameling zien van kunststof, wit- en bruingoed, textiel en E-waste (elektronisch afval). Je kunt de werkplaats van Saver bekijken. En je kunt leren wat Saver te maken heeft met het bestrijden van gladheid, want de zoutopslag is ook open.

Ondergronds bovengronds

Als je wel eens afval hebt gegooid in een ondergrondse container en je afvroeg ‘hoe zou zo’n ding er uitzien?’ dan kun je bij Saver het antwoord vinden. Want op de open dag staat er een ondergrondse container, maar dan gewoon boven de grond. Verder kun je nog zien waarom je echt beter je witte glas en gekleurde glas in aparte bakken kunt doen.

Kinderen kunnen bioplastic maken

Op de open dag geeft Saver ook uitleg over de dode hoek van vrachtwagens. Dat doen ze normaal ook op basisscholen. Er is voor kinderen ook een afvalquiz en ze kunnen bioplastic maken van zetmeel of selfies maken in een vuilniswagen. Ze kunnen zelfs een rondje meerijden in de veegwagen. Bij alle wagens staan chauffeurs die uitleg kunnen geven over hun werk bij Saver.

Future Waste Days

Het thema van de open dag is ‘Future Waste Days’. Saver vindt het belangrijk dat afval goed gescheiden wordt, omdat het gebruikt kan worden om nieuwe grondstoffen van te maken. De open dag op zondag 22 september is van 11.00 uur tot 16.00 uur bij Saver aan de Stepvelden 8 in Roosendaal. Op de website www.saverfuturewastedays.nl staat het complete programma van de open dag.

Extra consumptie voor fietsers

Bezoekers kunnen gratis parkeren bij Buitenhof Tuinmeubelen, Kempenaars en kringloopwinkel Simple. Dat is net om de hoek bij Saver aan de Borchwerf. Maar mensen die op de fiets komen, mogen hun fiets gewoon parkeren bij Saver zelf, aan de Stepvelden. En de fietsers krijgen ook nog eens een extra consumptiebon.