West-Brabant

Schaatsbanen in regio trekken zo’n 50.000 bezoekers

Redactie Redactie

De schaatsperiode is weer voorbij. Het ijs is gesmolten, de baan is weg. Vier weken hebben mensen uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Wouw en omstreken mogen genieten van de ijsbaan.

De bezoekersaantallen zijn overal gestegen. In totaal zijn er zo’n 50.000 bezoekers geweest. De organisaties zijn dan ook tevreden.

Roosendaal

Schaatsbaan Roosendaal had meer bezoekers dan het voorgaande jaar. “Dit jaar waren het er iets meer dan 15.000”, stelt Hans van Hoek. “We hebben de schaatsbaan ook anders aangekleed dan vorig jaar. Het café en de entree zijn omgedraaid, wat een erg goede verandering is geweest. Met het transparant dak en de totale aankleding van de baan denk ik dat we weer veel mensen hebben geplezierd.”

Bergen op Zoom

Ook Bergen op Zoom kende een mooi schaatsseizoen. Het werd voor het eerst georganiseerd door Winterevents en IJsbanen Nederland, wat een groot succes werd. “Het exacte aantal weet ik nog niet, maar het waren meer bezoekers dan vorig jaar”, zegt Monique Janvier. De baan was dit jaar twee keer zo groot als vorig jaar, dus dat zal ook zeker mee hebben gespeeld in de stijging van het aantal bezoekers.

Hoogerheide

Henri Beening, organisator van de schaatsbaan in Hoogerheide, had het grootste succes in de regio. Nog nooit was het aantal bezoekers zo hoog als dit jaar. “Het was een geweldig schaatsseizoen. Buiten de bezoekers uit de omgeving kwamen er ook mensen vanuit Zeeland en België bij ons schaatsen. Het schuurt tegen de 10.000 bezoekers.” Ook het fluitketelschuiven, wat het landelijk nieuws haalde, was een groot succes. “Met achttien teams hadden we meer teams dan verwacht. Of we het volgend jaar weer gaan doen? Dat zal wel moeten, anders krijgen we boze Hoogerheidenaren op ons dak.”

Wouw

Ook de schaatsbaan in Wouw verwelkomde meer bezoekers dan het jaar daarvoor. “We hebben meer dan 11.000 bezoekers gehad, waar we erg blij mee zijn”, zegt Frenk Theuns van Wouw On Ice. Het grootste deel van de bezoekers was jeugd. “Veel scholen kwamen weer langs om te schoolschaatsen. Ongeveer 85% van onze bezoekers waren kinderen.”