Geen regio geselecteerd

Schaatsbanen zeer tevreden met opkomst

IJsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Schaatsbanen in de regio zijn zeer tevreden met het aantal bezoekers die zij konden verwelkomen dit jaar op het ijs. Alle ijsbanen vonden het uitstekend en erg fijn om alle bezoekers te ontvangen.

De kerstvakantie voor de scholieren van basis- en middelbare scholen is weer ten einde en dat betekent ook een einde voor de schaatsbanen uit de regio. Zondag kon er voor het laatst dit seizoen geschaatst worden op de tijdelijke ijsbanen. Alle organisaties zeggen dat het uitstekend en fijn verlopen is. 

In Bergen op Zoom kwamen er dit jaar net als vorig jaar ongeveer 35.000 bezoekers schaatsen op de Grote Markt. Op het evenementenplein van Hoogerheide verwelkomde de vrijwilligers van de ijsbaan dit jaar weer duizenden bezoekers. Ze kwamen niet alleen uit de gemeente Woensdrecht, maar ook uit Rilland kwamen er fanatieke schaatsers.

De jongste ijsbaan uit de regio, die in Steenbergen, kende mede dankzij zoveel verschillende activiteiten een goed jaar. “Volgend jaar willen we weer uitbreiden, dit kunnen wij dankzij de bezoekersaantallen van dit jaar realiseren”, zegt Kees de Bruin, van stichting IJsfestijn.

De ijsbaan in Roosendaal werd vooral tijdens de evenementen erg druk bezocht en haalde volgens Hans van Hoek een dubbelaantal bezoekers. In Wouw werd zelfs de 10.000 bezoekers aangetikt. Mede dankzij de aankleding kon de baan in drie weken tijd dit aantal bereiken.