Heerle

Schatten en koopjes zoeken bij de Garagesale van Heerle

Foto: Pierre Kerstens

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Koopjesjagers, verzamelaars en nieuwsgierige bezoekers kunnen zondag 10 september terecht in Heerle. Ruim zeventig garages openen zondag 10 september hun deuren. Dat doen zij speciaal voor de jaarlijkse garagesale.

“Stel je voor: slenteren door de straten van Heerle, omringd door een sfeer van opwinding en nieuwsgierigheid. Je voelt de zonnestralen op je gezicht terwijl je van de ene naar de andere garage snuffelt. Vol verwachting, wat ga je allemaal ontdekken? Ontdekken zal je zeker! Van antiek en curiosa tot kleding, speelgoed en elektronica. Er is van alles.” Garagesale-organisator Pierre Kerstens droomt bij het vertellen over de koopjesdag al helemaal weg.

Gemeenschap

Dat is niet zomaar. “De jaarlijkse garagesale is niet zomaar een verkoopgebeurtenis, het is een gemeenschapservaring. Bewoners openen hun garagedeuren en nodigen je uit om een kijkje te nemen in hun persoonlijke schatkamer.” En naast het vinden van de zogenoemde koopjes en schatten, is het tevens een manier om elkaar beter te leren kennen. “En verhalen te delen, en de hechte banden van onze gemeenschap te versterken”, vervolgt hij.

Om 10 uur ‘s ochtends openen de tientallen garages hun deuren. “Samen vieren we die dag gemeenschap, vindingrijkheid en de schatten die ons dorp te bieden heeft”, aldus Pierre.