Bergen op Zoom

Schenklokaal Prins Heerlijk heeft ook deze Vastenavend een bijzondere buitenbar

De buitenbar van Prins Heerlijk.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ongeveer een maand is een handjevol mensen intensief bezig geweest met het bouwen van een gethematiseerde buitenbar. Grote, blauwe golven met daarboven uitstekende en daadwerkelijk bewegende benen passen bij het Vastenavendmotto ‘Kopke n’onder in de leut’.

Tot het moment van de onthulling – de woensdag voor Neuzebal – wisten café-eigenaren Harold Schuurbiers en Annemarie van Iwaarden niet hoe de buitenbar eruit zou gaan zien. Peet Lameir, Christ van Raaij, Annet van Burg en Robert Bruijs hebben de bijzondere bar gemaakt. “Annet heeft er zelf ook aan gelast”, vertelt Harold. Bruijs heeft materialen en transport verzorgd. “Het vervoer is echt een flinke operatie. De bar wordt hier namelijk kant en klaar afgeleverd.

Een deel van de bar is gemaakt met epoxy. “Op een dag was het koud en hebben we met een zeil en kachels een tent gemaakt om het te laten drogen. Een paar uur later zagen we dat het zeil tegen het plafond geblazen was dor de warme lucht”, lacht Christ.

Het is niet voor het eerst dat het café een opvallende buitenbar heeft. “Dat doen we sinds 2018”, vertelt Annemarie. Het is begonnen met de Krabbenfoor. Zo is er ook al een keer een Motown-bar geweest saloon-bar. “Eerst was de buitenbar altijd een ondergeschoven kindje, maar dat is nu niet meer het geval. De vorige Vastenavend hebben we zelfs hetzelfde aantal fusten als binnen opgemaakt.” De bar blijft staan tot Aswoensdag.

In een eerdere versie van dit artikel schreef ZuidWest Update over een zwemteam. Dit bleek een grap te zijn vanuit de sprekers van Prins Heerlijk. Het blijkt maar weer dat het controleren van feiten áltijd noodzakelijk is. Ook wanneer het een luchtig verhaal betreft. Betrouwbare journalistiek is belangrijk. Voortaan worden álle feiten vooraf extra goed gecheckt, zodat dit niet meer gebeurt.
De zelf-gefabriceerde tent