Bergen op Zoom

Schietpartijen aan Wouwse­straat­weg en Jan Dercks­straat in Bergen op Zoom

Foto: 112 markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdagavond is er geschoten in Bergen op Zoom. Voor zover nu bekend viel er in ieder geval één gewonde.

De twee incidenten vonden plaats aan het begin van de avond, op twee verschillende plekken in de stad. Daarbij is aan de Wouwsestraatweg één slachtoffer gevallen en zwaar gewond geraakt, zo werd later op de avond door de politie bevestigd. Er was al vrij snel een traumahelikopter ter plaatse, naast natuurlijk de nodige politie en ambulances. Er werd kort voor dit incident ook in de Jan Dercksstraat geschoten. Hier zat ongeveer een kwartier tussen, aldus een politiewoordvoerder.

Artikel gaat verder onder de foto.

Een buurtbewoner van de Jan Dercksstraat maakte deze foto en zegt maar liefst tien schoten te hebben gehoord. Naam en contactgegevens van deze persoon zijn bekend bij de redactie.

Politiehelikopter

Er cirkelde al snel een politiehelikopter boven de stad, op zoek naar verdachten. Rond half negen is een arrestatieteam een theehuis aan de Wouwsestraatweg binnengevallen. Hier vonden de eerste aanhoudingen plaats.

Foto: Christian Traets Fotografie

Volgens een journalist van Omroep Brabant werd er een man liggend op het gras gesignaleerd, waarvan op dat moment niet duidelijk was of hij nog leefde. Mogelijk is dit de man die vanaf de Wouwsestraatweg zwaar gewond per ambulance is afgevoerd.

Verdachten aangehouden

Inmiddels heeft de politie drie personen aangehouden. Twee van hen zijn aan de Wouwestraatweg opgepakt, de derde verdachte op een andere locatie. Hun betrokkenheid bij de schietpartijen wordt nu onderzocht. Op de plaatsen delict is meteen met sporenonderzoek en het afnemen van getuigenverklaringen begonnen.