Bergen op Zoom

Scholier stompt docent in gezicht, vernielt ruit én besmeurt politiecel

Maarten Elst Maarten Elst

Een 16-jarige jongen uit Steenbergen is donderdagochtend aangehouden door de politie. De scholier pleegde meerdere strafbare feiten. Zo zou hij een docent in het gezicht hebben gestompt nadat de docent hem met een mes betrapte. Kort daarna heeft de jongen ook een ruit vernield, waarna hij, nadat hij was aangehouden, ook nog eens de ophoudkamer besmeurd. De tiener is overgebracht naar een gesloten instelling waar een hulpverleningstraject is gestart. Het mes is in beslag genomen.

De Steenbergse scholier is donderdagochtend op zijn middelbare school aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van verschillende strafbare feiten die hij die ochtend zou hebben gepleegd.

Besmeurde ophoudkamer

De feiten speelden zich af rond 09:15 uur op een middelbare school in Bergen op Zoom. De 16-jarige scholier werd op school met een mes aangetroffen door een docent. De jongen moest zijn mes inleveren, iets waar hij het niet mee eens was. Met een stomp in het gezicht van de docent reageerde de scholier zijn frustratie af. Kort daarna verliet de jongen het schoolgebouw en gooide hij een ruit van de school in.

De politie werd gebeld waarna agenten niet veel later de jongen aanhielden. De scholier is overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Nog voordat hij een verklaring aflegde, besmeurde de jongeman middels een onbekende wijze de ophoudkamer waar hij in moest wachten. Deze kamer is door een gespecialiseerd bedrijf inmiddels schoongemaakt.

Aangifte

Tegen de 16-jarige jongen is inmiddels aangifte gedaan. Kort daarna is de tiener overgebracht naar een gesloten instelling waar een hulpverleningstraject wordt gestart. Het mes is in beslag genomen en wordt vernietigd.