Bergen op Zoom

Scholieren Steenspil lopen nachtje mee met politie Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Leerlingen en docenten van de middelbare school Steenspil uit Halsteren hebben vrijdagnacht een dienst meegedraaid met de politie.

Het ging om een zogenoemde preventieve blaasactie, een actie die gericht was op jongeren en hun alcoholgebruik. Steenspil had samen met de politie een opdracht bedacht, waar ook bureau Halt en de gemeente Bergen op Zoom aan mee hebben gedaan.

De scholieren van Steenspil zijn vrijdagnacht meegegaan tijdens een horecadienst van de politie, in het centrum van Bergen op Zoom. Ze spraken andere jongeren aan, lieten hen een blaastest afleggen en deden enquêtes over het drinken van alcohol. Ook kon het uitgaanspubliek zelf vragen stellen aan de scholieren en de politie.

Blij met opdracht

Sinem Ozdemir, scholier van Steenspil is op school al 6 weken bezig met het project over alcohol en jeugd. “Dat houdt in dat wij mensen op straat moeten gaan interviewen bijvoorbeeld of ze mogen drinken of dat hun ouders daarvan op de hoogte zijn en of ze het wel eens vaker doen.”

Ze vindt het interessant om een nacht mee te lopen met politieteam Bergen op Zoom. “Ja, heel erg leuk, want ik wil zelf ook bij de politie, dus daarom was ik al heel blij dat we deze opdracht kregen. M´n klasgenoten waren wel jaloers, die wilden ook heel graag mee,” lacht Ozdemir.

Geslaagde avond

Ook mede-leerling Mitchell Keller zag de schoolopdracht wel zitten. “Toen we echt wisten wat we moesten gaan doen, dat we echt mee mochten lopen, waren we echt superenthousiast.” Hij was ook onder de indruk van de surveillance-mogelijkheden van de politie. “Vooral de camera´s in de stad, dat je gewoon heel veel kan zien, ook in de kamers hier en in de cellen, dat verbaast me wel een beetje,” aldus Keller.

Politieteam Bergen op Zoom liet op Facebook weten dat de avond geslaagd was. “Iedereen bedankt voor de mooie avond en de samenwerking!”