Bergen op Zoom

Schoolschaatsen Bergen op Zoom van start

Redactie Redactie

Op de ijsbaan van het Bergs Winterparadijs is maandagmorgen het schoolschaatsen van start gegaan. Ruim 1900 leerlingen van twintig basisscholen uit Bergen op Zoom en omstreken volgen deze week schaatslessen. Wethouder Annette Stinenbosch was aanwezig om het schaatsseizoen voor de leerlingen te openen.

Voor de zesde keer organiseert De F!TFabriek het schaatsen voor de basisschoolleerlingen. Dit jaar is het wel de eerste keer dat het met SABIC gedaan is. Niels Quispel, coördinator van De F!TFabriek, is blij met de samenwerking: “We hebben een overeenstemming bereikt om het de komende drie jaar samen te organiseren.”

Aansporen tot meer bewegen

Bianca Poorters, communicatieadviseur van SABIC, hoopt kinderen aan te sporen om meer te bewegen. “Sporten is iets heel belangrijks. Samen met De F!TFabriek, die voor sporten staan, hopen wij de basisschoolleerlingen plezier te geven door op deze prachtige baan te schaatsen. We hebben alle vierentwintig scholen uit de regio uitgenodigd, waarvan er twintig daadwerkelijk komen schaatsen.”

Voldoening

Wethouder van gemeente Bergen op Zoom, Annette Stinenbosch, is verheugd over een nieuwe editie van het schaatsseizoen voor de basisschoolleerlingen. “Dat er dit jaar weer een prachtige baan ligt met een geweldig, knus en warm terras in hartje Bergen op Zoom, is geweldig. Het geeft je echt voldoening als je die kinderen zoveel lol ziet hebben en lekker over dat ijs ziet dartelen.”