Roosendaal

Schoonmakers vinden handgranaat in woning Hoogstraat Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Schoonmakers hebben maandagochten een handgranaat gevonden in een woning aan de Hoogstraat in Roosendaal. De granaat lag in een plastic tasje in de vriezer.

Een expert van het Team Explosieven Veiligheid heeft de handgranaat bekeken. Het blijkt te gaan om een oude handgranaat die vroeger werd gebruikt bij de Koninklijke Landmacht. Dat meldt de politie Roosendaal op Twitter. Volgens de expert is de granaat niet gevaarlijk.

In plastic tasje in de vriezer

De vroegere bewoner was een verzamelaar. De man is overleden en schoonmakers van The Cleaning Pro waren het huis aan het opruimen, zodat het verkocht kan worden. In de vriezer vonden ze een plastic tas met daarin de handgranaat.

Diliana Elvers-Gijzen stond raar te kijken, toen ze de vriezer wilde schoonmaken. Want zoiets komen de schoonmakers weinig tegen. “Gelukkig vinden we niet vaak zoiets. We vinden wel gekke dingen, maar nog nooit een granaat.”

Veilig bewaard in container

De schoonmakers van The Cleaning Pro hebben meteen de politie gebeld. Het schoonmaakbedrijf had een container buiten staan, waar ze de granaat in hebben gelegd tot de politie kwam.

Er zijn nu afspraken gemaakt met de EOD, de Explosieven Opruimingsdienst. Die zal de granaat in de loop van de dag ophalen. De handgranaat is gevonden in een woning in de Hoogstraat. De politie noemde op Twitter het Jordaensplein, omdat ze geen pottenkijkers wilde bij het onderzoek.