Bergen op Zoom

Schoonzoon Klaas Otto verdachte in grootschalig drugsonderzoek

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De 35-jarige Bergenaar die dinsdagochtend in alle vroegte is opgepakt, blijkt de schoonzoon te zijn van Klaas Otto. Dat meldt Omroep Brabant. De politie denkt dat de man betrokken was bij meerdere drugslabs die de afgelopen maanden zijn ontmanteld.

Volgens de regionale omroep bevestigt de advocaat van Otto de arrestatie van de schoonzoon. Hij mag verder inhoudelijk niets zeggen over de zaak, omdat de verdachte in beperking zit. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Justitie hoopt met deze maatregel te voorkomen dat het onderzoek wordt verstoord.

Drugsbende

Dinsdagochtend werden vier mannen opgepakt die verdacht worden van deelname aan een drugsbende. Naast de man uit Bergen op Zoom werden ook een 22-jarige man uit Steenbergen, een 19-jarige man uit Renesse en een 70-jarige inwoner van Almere aangehouden. Op negen adressen in heel Nederland zijn panden doorzocht. De verdachten werden opgespoord dankzij uitgebreid rechercheonderzoek. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere drugslabs die afgelopen maanden in Brabant, Zeeland en België zijn ontmanteld.

Lees ook: Bergenaar opgepakt in onderzoek criminele drugsbende