Halsteren

Schuur in Halsteren ligt vol illegaal vuurwerk: 17 kilo waaronder ruim 200 cobra’s

Foto: politie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een schuur bij een woning aan de Dr. Ensinkstraat in Halsteren bleek vol te liggen met illegaal vuurwerk. De politie heeft er vrijdagochtend 17 kilo vuurwerk gevonden. Daarbij zaten ruim 200 cobra’s, een shell, nitraten en lanceerbuizen. Er is nog niemand gearresteerd. De bewoner van het huis moet een verklaring komen afleggen op het politiebureau. En de gemeente denkt er over maatregelen te nemen tegen de bewoner.

“Gemeente Bergen op Zoom neemt het bewaren van zwaar illegaal vuurwerk hoog op, zeker als dat in een woonwijk gebeurt. Als het mis gaat zijn de gevolgen niet te overzien,” aldus Margo Mulder, burgemeester van Bergen op Zoom. “Politie en gemeente controleren daarom strikt op het bezit van en de handel in deze explosieven. We grijpen alle middelen aan om dergelijke misdrijven te bestraffen.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: politie

De politie was bezig met een onderzoek en kreeg het vermoeden dat er ook in de Dr. Ensinkstraat in Halsteren illegaal vuurwerk lag. Toen de woning werd doorzocht, kwamen agenten in de schuur de partij met 17 kilo vuurwerk tegen. De politie en de gemeente werken samen om illegaal vuurwerk tegen te gaan.

“We zijn voornemens om bestuursrechtelijke maatregelen te treffen in de richting van deze bewoner,” aldus burgemeester Mulder. “Ik wil de ernst van deze zaak graag onderstrepen, om te voorkomen dat er nog meer van dergelijke misdrijven in onze gemeente plaatsvinden. We zullen hiertegen met alle beschikbare middelen optreden.”

Lees ook: Politie neemt meer dan 150 kilo illegaal vuurwerk in beslag