Bergen op Zoom

SDW legt eerste steen voor nieuwe woonlocatie Zuiderdreef

Redactie Redactie

Stichting SDW heeft de eerste symbolische stenen gelegd voor een nieuw pand. Het gaat om een nieuwe woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De bewoners hebben dinsdagmiddag met houten blokken de eerste stenen gelegd. Dit gebeurde op woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom.

 

Er waren veel mensen aanwezig om de eerste steenlegging te zien. Nieuwe bewoners van het pand, buurtbewoners en mensen van de stichting SDW waren erbij. Het is de bedoeling dat het nieuwe pand in de zomer van 2020 wordt opgeleverd. Er komen drie groepswoningen, zestien appartementen en acht trainingsappartementen. In totaal zal er ruimte komen voor 48 cliënten. De oude woonlocatie van SDW zal gesloten worden. “Wij hopen in oktober in het nieuwe complex met 40 cliënten te wonen,” zegt Andrea Naalden, unit manager SDW.

De bewoners

Medewerkers van SDW zullen de bewoners ondersteunen op de manier die bij hun past. Zo kunnen de mensen die in het nieuwe complex gaan wonen, leven zoals zij het zelf willen. De bewoners van het nieuwe gebouw zijn erg enthousiast. Kees Lacor is een van die bewoners. “Hij leeft er heel prettig naar toe, want hij gaat iedere dag kijken,” zegt Wieske Zegers-Lacor, de zus van Kees. Ook bewoner Patricia Schutten is erg enthousiast: “Ik vind het super geweldig dat ze dit willen doen voor ons!”

Afwerking

Het pand wordt opgeleverd in de zomer van 2020. Aan de binnenkant wordt het dan nog afgewerkt. SDW hoopt dat de bewoners in oktober van datzelfde jaar naar hun nieuwe thuis kunnen verhuizen.

Over SDW

SDW is een stichting voor mensen die een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand hebben. De stichting is actief in regio Bergen op Zoom en Roosendaal en biedt woonlocaties, dagbesteding en ambulante zorg aan.