Roosendaal

Selda Bozkurt verder als eenmansfractie in Roosendaalse raad

Raadslid Selda Bozkurt gaat verder als eenmansfractie © Gemeenteraad Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gemeenteraadslid Selda Bozkurt heeft haar partij Nieuwe Democraten de rug toegekeerd. Ze gaat verder als eenmansfractie Burger Belangen Roosendaal. De partij Nieuwe Democraten verdwijnt daarmee uit de Roosendaalse raad.

De Nieuwe Democraten moesten bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart één zetel inleveren. Bovendien heeft lijsttrekker Ton Schijvenaars de enige overgebleven zetel af moeten staan aan Selda Bozkurt. Zij stond veel verder op de lijst en had met de verkiezingen één stem meer dan Schijvenaars.

Gebrek aan steun

Bozkurt verlaat de partij vanwege gebrek aan steun. Tegenover BN DeStem zegt ze dat ze in de steek gelaten is sinds de dag na de verkiezingen. “Ik heb weinig tot niets meer gehoord van zowel de voormalige fractievoorzitter als de leden van het bestuur van de Nieuwe Democraten.” Ook de aankondiging van voorzitter Ad Keulers om een vergadering uit te schrijven om af te treden valt bij Bozkurt niet in goede aarde. ,,Ook hier is niet de keuze gemaakt om in het belang van de partij met alle betrokkenen te bezien of en zo ja, hoe we met elkaar verder kunnen gaan”, zegt ze tegenover BN DeStem.

De komende jaren wil Bozkurt zich met haar nieuwe partij Burger Belangen Roosendaal toeleggen op het armoede-, ouderen- en jeugdbeleid.