Bergen op Zoom

Seniorenorkest Young4ever viert eerste lustrum

Redactie Redactie

Het seniorenorkest Young4Ever bestaat 5 jaar. Het eerste lustrum wordt gevierd op zondagmiddag 24 november met een jubileumconcert in de CKB Theaterzaal. Er zal op het concert een breed repertoire gespeeld worden van Nimrod tot Doe Maar. 

De 50 orkestleden van Young4Ever zijn allemaal boven de 55. Velen van hen hebben na jaren het spelen op hun instrument weer opgepakt. Nu repeteren ze elke donderdagochtend in het CKB en treden ze ook regelmatig op. Marjolijn Vermeulen speelt klarinet in het orkest: “Muziek maken is gewoon ontzettend leuk. Je leert heel veel van elkaar. Het is ook een sociaal gebeuren en we drinken gezamenlijk koffie. Het is echt heel erg gezellig.” 

Ontstaan van Young4Ever

Er werd 5 jaar geleden een pilot gestart om te kijken of er behoefte was aan een seniorenorkest. Jan Spruit, dirigent: “Het is ontstaan door een gesprek wat ik hier had als docent. Wat ik mistte waren de ouderen. Dus hebben we iets opgezet voor deze groep. De eerste keer kwamen er 15 mensen. De tweede keer waren er alweer 2 meer en de mond tot mond reclame ging snel en uiteindelijk zitten we hier met 50 spelende leden.”

Het is zo’n succes dat er voor nieuwe leden en beginners een apart Starters Orkest Senioren is gestart. Daar wordt ook aandacht besteed aan noten lezen. Ko de koning speelt trombone bij het orkest: “Ik ben hier terechtgekomen via een advertentie. Ik had al 15 jaar niet gespeeld, daarna had ik weer de gelegenheid om bij een orkest te gaan spelen.”

Jubileumconcert

Op het jubileumconcert wordt het repertoire van de afgelopen 5 jaar gespeeld. Zo staat er Piaf, Aznavour, Nimrod en een Doe Maar-medley op het programma. Je kunt het concert bijwonen op zondag 24 november in de CKB Theaterzaal. Het begint om 14.00 uur. Kaarten voor het concert kosten 5 euro en zijn te koop bij de Cultuurbalie in het Markiezenhof.