West-Brabant

Serieus noodweer voorspeld voor West-Brabant

noodweer voorspeld in West-Brabant

Stockfoto: Pixabay

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Mensen halen nogal eens de schouders op bij weerwaarschuwingen. Vooral omdat het in de praktijk geregeld meevalt als het zo ver is. Als we echter onze Belgische buren mogen geloven kan onze regio deze keer serieus de borst natmaken. Daar gaan ze ervan uit dat deze storm niet schadeloos aan ons voorbij zal gaan.

Het KNMI geeft voor dinsdag in de middag en avond code oranje af voor het hele land. Die kleurcode geeft aan dat er een grote kans is op gevaarlijk weer en daardoor veroorzaakte schade, letsel en overlast. De Belgische website Noodweer.be gaat er nog wat heftiger in. Er worden enorme windsnelheden voorspeld en heel veel neerslag, beginnend einde middag en tot diep in de nacht.

Supercells

In een uitgebreide video op Youtube legt een weerman van het platform uitgebreid uit wat de verwachtingen zijn – en die liegen er niet om – maar ook waar deze vandaan komen. Er wordt gesproken over zogeheten supercells die al vanaf 16.00 uur West-Brabant binnenkomen. Deze krachtige buien kunnen zich bovendien samenvoegen en daardoor nog heviger worden. Samengevat waarschuwt de Belgische weervoorspeller iedereen om voorzichtig te zijn en ook anderen voor te bereiden.