Roosendaal

Sharing is caring-diner met veiling tennisracket Tim van Rijthoven voor Oekraïens taalproject

Het tennisracket van Tim van Rijthoven dat die avond geveild wordt.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Roosendaalse stichting English for Kids Foundation (EFKF) viert 28 september haar vijftienjarig bestaan. De stichting, die zich wereldwijd inzet voor het bevorderen van de Engelse taal, doet dit in de vorm van een diner en een veiling. Hier wordt een tennisracket van de Roosendaalse Tim van Rijthoven geveild. De opbrengst gaat naar een taalproject in Oekraïne.

English for Kids werkt wereldwijd, maar richt haar jubileumavond speciaal op de kinderen in en uit Oekraïne. “Nu de scholen daar dicht zijn, is er veel vraag vanuit jonge mensen om Engels te leren”, vertelt Rianne Sieben, bestuurslid van EFKF. “Zij zien de Engelse taal nu als een kans om verder te komen, nu de oorlog zo lang duurt. Ze kunnen zich dan makkelijker verstaanbaar maken in de wereld.” Via het internet kunnen deze jongeren en kinderen deelnemen aan online lessen, die begeleid worden door een docent.

Sharing is caring

Maar, deze lespakketten kosten geld. En dus besloot de stichting om een speciale avond te organiseren. Dat kan mooi in combinatie met het vijftienjarig jubileum. “We organiseren hierom een ‘Sharing is Caring-diner’. Tijdens het diner krijgen gasten verschillende, internationale gerechtjes. “Tot onze grote blijdschap waren er gelijk meerdere restaurants die hier aan mee wilden werken.”

Ook is er die avond een veiling, waar een speciaal item geveild wordt. “We hebben een racket en gesigneerde tennisbal van Tim van Rijthoven gekregen”, vervolgt Sieben. “Ik ken de moeder van Tim van vroeger, en besloot haar gewoon te bellen. Er werd ontzettend enthousiast op mijn verzoek gereageerd.” De hoogste bieder wint het racket, én een meet en greet met de tennisser. “Hij heeft namelijk beloofd om het racket persoonlijk te komen signeren zodra hij weer in Nederland is.”

Naast het racket, worden er ook twee schilderijen van de Roosendaalse kunstenares Marijke Maas geveild. Pimps and Pearls heeft een speciale sieradenset ontworpen, in de Oekraïense kleuren.

Opbrengst

De kaarten voor de avond kosten 35 euro. Bij deze prijs zitten het eten, drinken en een lootje voor de loterij inbegrepen. Ook zullen er gasten langskomen, die gebruik maken van het lespakket. “We hopen een educatieve en vooral gezellige avond te organiseren. Geen lezingen of andere poespas, maar muziek, samenhorigheid en verhalen uitwisselen.” De opbrengst gaat naar de verdere ontwikkeling van de lespakketten. Het vindt plaats in Parrotia in Roosendaal.