Bergen op Zoom

Signstudenten gaan leegstand in Bergen op Zoom tegen

Redactie Redactie

Studenten van de opleiding sign specialist aan het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom hebben afgelopen weken hard gewerkt aan de nieuwe bestickering bij kapsalon Camphens in de Kastanjelaan. De studenten hebben zelf het ontwerp gemaakt, opgemeten en geplakt.

De kapsalon bestaat dit jaar honderd jaar en daarom wilde men een nieuwe bestickering zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de winkel. Richard en Carla Camphens gingen naar het Markiezaatcollege om te vragen of de studenten van de opleiding sign specialist er iets mee konden doen. De studenten hebben alles zelf gedaan. Van het ontwerp tot het bestickeren zelf.

Leegstand 

In de binnenstad van Bergen op Zoom staan veel panden leeg maar volgens Jelle Steur, instructeur aan het Markiezaatcollege is dit de oplossing om die ‘lelijke’ panden wat op te leuken. “Het is ideaal voor de leerlingen om ervan te leren. De lege panden zien er hierdoor een stuk mooier uit en de bestickering kan dienen als inspiratie voor de mogelijke eigenaren van de panden”, geeft hij aan. Vierdejaars student Bas Doggen leert veel van deze praktijklessen. “Ik ga graag naar klanten toe. Je leert goed met klanten omgaan, dingen nog eens opmeten en je komt ook nog eens ergens”, vertelt hij.

Toekomst

De school heeft inmiddels afspraken lopen met het binnenstadslab en de huidige eigenaren van de leegstaande panden. Samen zijn ze op dit moment aan het kijken of het mogelijk is om de stad aantrekkelijker te maken. “Mocht het pand dan toch gekocht worden door een ondernemer dan is het voor de leerlingen een mooie les om de bestickering te verwijderen en het netjes op te leveren”, sluit Steur af.