Wouw

Sint-Catharinadal viert 750-jarig bestaan met concert in Wouw, de beginplek van de zusterorde

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De zusters van Sint-Catharinadal komen feest vieren in Wouw. Want hun orde mag dan al een paar honderd jaar in Oosterhout zitten, het is allemaal begonnen in Wouw. In Vroenhout om precies te zijn. Daar werd in 1271 een Norbertinessenorde opgericht, die nu dus 750 jaar bestaat. Sint-Catharinadal viert dat jubileum niet alleen in Oosterhout. Want de de gemeente en de orde willen graag samen herdenken dat de basis in Wouw lag. Daarom is er op zaterdag 16 oktober een jubileumconcert in de Lambertuskerk. En de zusters uit Oosterhout zijn daar natuurlijk bij. Burgemeester Han van Midden zal hen welkom heten.

Sint-Catharinadal in Oosterhout heeft warme banden met Wouw. Daarom willen de zusters het dorp ook graag betrekken bij het 750-jarig bestaan van hun orde. Want in Vroenhout bij Wouw is het destijds allemaal begonnen. Het Sint-Catharinapark in Wouw herinnert er nog aan. En om die bijzondere band te vieren, is er een concert in de Lambertuskerk. De gemeente heeft het concert georganiseerd samen met de Stichting Orgelfonds Wouw, het kerkbestuur en de Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

Crossbones Trombones en SaxOranje

Er zijn op zaterdag 16 oktober verschillende optredens. De Crossbones Trombones uit België brengen een speciaal programma Slide’n Pipes. Dat doen ze samen met organist Ignace Michiels. En ook SaxOranje uit Wouw treedt op. Kaarten kosten tien euro en zijn te koop bij de VVV’s in Wouw en Roosendaal. Je kunt ze ook per mail bestellen via [email protected]. De opbrengst gaat helemaal naar de Stichting Icoon van Wouw. En die gebruikt dat geld voor de restauratie van de Lambertuskerk.

Op de website van Sint-Catharinadal vind je meer informatie over het jubileumconcert in Wouw en de muzikanten die er optreden. Daar kun je ook lezen welke andere feestelijke activiteiten er zijn vanwege het 750-jarig bestaan.