Roosendaal

Sinterklaas komt dit jaar tóch aan in Roosendaal, geen publiek in haven

Foto © Sint Nicolaas Comité Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Goed nieuws voor alle kinderen in Roosendaal. Sinterklaas doet dit jaar alsnog de Roosendaalse straten aan. Op zaterdag 14 november arriveert de goedheiligman in de haven van Roosendaal vanaf waar hij een ronde van maar liefst 35 kilometer door de stad maakt. Op een livestream kunnen de kinderen en hun ouders zien hoe Sinterklaas wordt verwelkomd in de Roosendaalse haven. Wie geduldig thuis wacht, zal Sinterklaas vanzelf langs zien komen in zijn of haar wijk.

Door: Maarten Elst

Het aftellen naar de Sinterklaasperiode is voor veel kinderen alweer begonnen. Nog één maand en dan arriveert de goedheiligman in de haven van Roosendaal. Op zaterdag 14 november zal hij, nadat hij is ingehaald door burgemeester Han van Midden en vaste speakers Wilma en Cindy beginnen aan een tocht door de straten van Roosendaal. Het is echter niet de bedoeling dat Roosendalers, zoals ze dat gewend waren van vorige edities, naar de haven komen om de Sint te verwelkomen.

Livestream

Gezien de huidige coronamaatregelen en de daar bovenop aankomende aangescherpte maatregelen zit een traditionele intocht er dit jaar niet in. Het comité heeft in de tussentijd creatief gehandeld. ,,Al vroeg in het jaar zijn we bij elkaar gekomen om te kijken hoe we Sinterklaas op een veilige manier naar Roosendaal kunnen laten komen”, vertelt comitévoorzitter Arjan den Ouden. ,,Met een aangepaste intocht kunnen de kinderen van Roosendaal alsnog Sinterklaas begroeten.”

De intocht in de haven is via een livestream te volgen en niet toegankelijk voor publiek. Op de Facebookpagina van het Sint Nicolaas Comité of het YouTubekanaal wordt een intocht uitgezonden. Afreizen naar de haven heeft volgens het organiserende comité geen enkele zin, het terrein zal niet toegankelijk zijn voor publiek vanwege de coronamaatregelen.

Vervolgens begint Sinterklaas aan een 35 kilometer lange tocht door de straten van Roosendaal. ,,We willen elk kind de gelegenheid geven om Sinterklaas te begroeten. Hiervoor vragen we om gewoon in de eigen wijk op anderhalve meter afstand van elkaar te wachten tot de goedheiligman langskomt. Het heeft geen enkele zin om naar het centrum te komen”, aldus Den Ouden.

Veilig feest

Veiligheid gaat voor alles bij het comité. ,,Niemand hoeft te vrezen om overgeslagen te worden”, vervolgt Den Ouden. ,,Er is aan weerszijden van de route van 35 kilometer genoeg plek om afstand van elkaar te houden.”

Kinderen van buiten de stadsgrenzen zullen het dit jaar zonder intocht moeten doen. ,,We kunnen niemand weigeren, het feest vindt plaats op de openbare weg. Wel wordt er dus gevraagd om afstand van elkaar te behouden zodat iedereen een leuk feest heeft. We zijn blij dat de gemeente Roosendaal een vergunning heeft gegeven om het feest door te laten gaan, laten we er samen een leuk feest van maken”, zo besluit de voorzitter van het comité.