Hoogerheide

Sinterklaas komt naar Hoogerheide en neemt zijn snoepjesfabriek mee

Foto: Stichting Openbare Feestelijkheden.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De spanning stijgt, kinderen zijn nu éxtra lief en na maanden wachten is het eindelijk weer bijna zover. Sinterklaas komt zaterdag 12 november in Hoogerheide aan. Dat doen de goedheiligman en de Pieten op een hele bijzondere manier, namelijk in de vorm van een optocht.

Vorig jaar trokken de Sint en de Pieten ook al in een stoet door Hoogerheide en Woensdrecht. Dat beviel zo goed, dat ze het dit jaar weer doen. De stoet begint met de dorpsomroeper, daarna volgen er meerdere wagonnetjes en een podiumwagen. En er is nog iets heel bijzonders. “De Sint heeft ons verteld dat hij zijn snoepfabriek op wielen meeneemt”, verklapt Joris van Eekelen van Stichting Openbare Feestelijkheden.

Verwelkomen

Om de Sint en de Pieten te verwelkomen, hoopt Joris dat iedereen zijn of haar huis mooi versierd of verlicht. “We laten ze graag zien dat ze welkom zijn in onze mooie gemeente!” Maar wat de organisatie nog beter zou vinden, is als alle kinderen langs de kant van de straat staan met een lampion, lichtjes en misschien wel een mooie tekening.

Omdat de snoepfabriek dit jaar mee is, krijgt iedereen een lekkere zak snoep. “Misschien vind je wel een gouden ticket in je snoepzak, die mag je dan inruilen bij snoepwinkel Matthijs, samen met Sinterklaas.” Er zijn in totaal twintig gouden tickets verstopt.

Cadeautjescamper

Achteraan de stoet rijdt zaterdag een bijzondere wagen. “Net zoals vorig jaar neemt Sinterklaas zijn cadeautjescamper mee”, vervolgt Joris. Iedereen die speelgoed heeft en dit niet meer gebruikt, kan het doneren aan de cadeautjescamper.

De opbrengst gaat naar ‘t Druppeltje, die er weer voor zorgt dat het speelgoed naar gezinnen gaat die zelf geen nieuw speelgoed kunnen kopen. “Vorig jaar was er echt massaal gedoneerd, toen hadden we meer dan twee aanhangwagens vol speelgoed. Alle pieten moesten toen te voet de route lopen!”

Route

De route start zaterdag om half zes ‘s middags vanaf het Kloosterhof in Hoogerheide. Er is een kleine wijziging in de route, deze is te zien op de facebookpagina van Stichting Openbare Feestelijkheden. Ook komen die avond live nieuwsberichten en filmpjes op de pagina. Muziekvereniging De Scheldezonen verzorgen op verschillende plekken gezellige muziek.