Roosendaal

Sjef van Dorst gestopt als raadslid Roosendaalse Lijst

Sjef van Dorst (Foto: gemeente Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Sjef van Dorst stopt per direct als raadslid van de Roosendaalse Lijst. Dat heeft fractievoorzitter Eric de Regt bekend gemaakt.

Van Dorst is al sinds 2010 raadslid voor de Roosendaalse Lijst. “Sjef geeft aan dat hij momenteel, wegens omstandigheden, niet de mogelijkheid heeft om zich voor de volle 100% in te zetten voor deze belangrijke functie hetgeen hij wel van zichzelf eist,” aldus De Regt.

Het kan zijn, dat zijn vertrek maar tijdelijk is. Van Dorst heeft de mogelijkheid opengehouden dat hij ooit nog terugkeert in de Roosendaalse politiek. De Roosendaalse Lijst betreurt zijn vertrek, maar heeft begrip voor zijn besluit.

Passie, bevlogenheid en gedrevenheid

“Sjef ontplooide zich de voorbije negen jaar tot een kundig een waardevol raadslid,” zo laat de partij weten. “Zijn werkwijze kenmerkte zich door een grote mate van passie, bevlogenheid en gedrevenheid. Vooral achter de schermen was hij een echte verbinder en netwerker.”

De plaats van Sjef van Dorst wordt ingenomen door Kees Hoendervangers. Hij is de eerstvolgende op de kieslijst en heeft al eerder in de gemeenteraad van Roosendaal gezeten. De Roosendaalse Lijst verwacht dan ook dat Hoendervangers geruisloos zal kunnen inschuiven.