Roosendaal

Sjors Creatief weer van start: nu al ruim 1000 inschrijvingen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het stimuleringsproject Sjors Creatief is weer een groot succes in Roosendaal. Dat zegt CultuurCompaan die het project uitvoert. Inmiddels zijn er ruim 1000 inschrijvingen verwerkt van 500 Roosendaalse kinderen.

Bij Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan creatieve activiteiten, zonder gelijk lid te worden. CultuurCompaan benadert cultuuraanbieders in de gemeente Roosendaal om deel te nemen en zorgt ervoor dat alle aanbieders hun activiteit kunnen tonen in het Sjors Creatief boekje wat jaarlijks wordt uitgegeven.

Inschrijven

Alle basisschoolkinderen in de gemeente hebben een exemplaar van het boekje ontvangen. Ook online is het boekje te zien. Kinderen mogen zich het gehele schooljaar inschrijven. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende creatieve activiteiten. Deelname is gratis of kost maximaal 10 euro.

Speerpunt

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een speerpunt in het gemeentelijk beleid. Sjors Creatief en Sportief zijn concepten van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het blijken succesvolle methoden om kinderen op basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor sportieve en culturele activiteiten.