Bergen op Zoom

Skateclinic voor kinderen basisschool Oost

Redactie Redactie

Donderdagmiddag kregen de kinderen uit groep 5 van basisschool Oost uit Bergen op Zoom in Sporthal Gageldonk een skateclinic. Skate-A-Way kwam langs en gaf de kinderen een uur lang skate-les. Tussen pionnetjes door, over een half-pipe springen, over de bank heen: alles kwam voorbij tijdens de clinic.

Van tevoren werd er uitgelegd hoe de skates en de bescherming aan moesten. Toch waren er een paar kinderen die om hulp vroegen bij de juffen en Gerwin Elesen van Skate-A-Way: “Mooi toch? Prachtig om die kinderen zo bezig te zien. Veel kinderen zitten alleen maar binnen computerspelletjes te spelen, wij willen ze juist meer laten bewegen.”

Skaten in plaats van fietsen

Ook Bjorn Akkermans, stagiair van de F!T Fabriek, vindt het geweldig die kinderen bezig te zien. “Dit is mijn eerste jaar als begeleider van de skateclinic, maar ik vind het echt super leuk om mee te doen. Zelf kom ik altijd op skates naar school, want ik heb geen fiets. Het moet weer wat populairder worden onder kinderen. Hopelijk draag ik mijn steentje daar aan bij.”

“Mogen we nog één rondje?”

Of het een geslaagde dag was, blijkt wel als de kinderen klaar zijn. Veel wilden nog even doorgaan, ook Safae en Noah. “Ik vind het echt super leuk. Als je je skates aantrekt en je gaat zo snel, dat is zo cool”, zegt Safae. Ook Noah vond het leuk: “Ik doe het thuis ook heel vaak, maar nu heb ik ook een paar coole trucjes geleerd, die ga ik thuis ook doen.”