Roosendaal

Sloop stadskantoor Roosendaal begonnen, verwarring over vergunning

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De sloop van het stadskantoor in Roosendaal deed deze week veel stof opwaaien. Niet alleen letterlijk door het vallend puin. Ook figuurlijk, want even leek het er op dat de gemeente aan het werken was zonder vergunning. De sloop van de buitenkant moest namelijk wachten tot oktober, tot na het vleermuisseizoen. De VLP en de PvdA in Roosendaal willen weten hoe het zit met de vergunning en de vleermuizen.

Door: Bianca van Vugt

Binnen in het stadskantoor wordt al maandenlang gesloopt, maar de buitenkant moest intact blijven. Er zaten namelijk vleermuizen en dat is een beschermde diersoort. De gemeente Roosendaal zou dus pas een sloopvergunning krijgen als de vleermuizen vertrekken voor hun winterslaap. En dat is in oktober. Maar Omroep Brabant liet deze week zien dat de buitenkant van het stadskantoor al helemaal werd gestript.

Volgens de provincie was de vergunning hiervoor nog niet afgegeven. En ook in Roosendaal konden ze geen papieren laten zien. Het was reden voor de VLP en de PvdA om schriftelijke vragen te stellen aan burgemeester en wethouders. De partijen willen weten of het klopt dat de buitenkant van het oude stadskantoor nog niet gesloopt mocht worden. Ze vragen ook of het onderzoek naar de vleermuizen klaar is. En zo ja, of ze de resultaten kunnen krijgen.

Nadat het nieuws over de te vroege sloop naar buiten kwam, bleek dinsdag dat er tóch een vergunning was. Volgens de gemeente Roosendaal zijn de vleermuizen vertrokken. De provincie bevestigt dat er inderdaad een sloopvergunning is afgegeven. En biedt haar verontschuldigingen aan voor de verwarring. De ontmanteling van het oude stadskantoor gaat dus gewoon door.