Wouw

Sloop van De Stappen uitgesteld voor vleermuizen

Foto: Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De sloop en de nieuwbouw van basisschool De Stappen in Wouw loopt minstens 5 maanden vertraging op. En opnieuw zijn het vleermuizen die daar voor zorgen.

De gemeente Roosendaal heeft weinig geluk met vleermuizen. Eerst moest de verbouwing van het stadskantoor maandenlang worden uitgesteld, omdat er vleermuizen in het pand bleken te zitten. Deze keer duiken de beestjes op bij basisschool De Stappen. In een brief aan ouders van leerlingen schrijft de school: “Uit ecologisch onderzoek is gebleken dat er mogelijk een bedreigde diersoort (vleermuizen) in het te slopen schoolgebouw aanwezig is.”

Het is niet eens zeker dat de vleermuizen er ook echt zijn, maar dat moet wel eerst worden onderzocht. “Dit zorgt ervoor dat de sloop van een deel van het gebouw en de start van de nieuwbouw voor minimaal 5 maanden wordt uitgesteld, naar oktober 2020 of later,” aldus de school.

Teleurstelling

Het uitstel is een flinke domper voor De Stappen. “U begrijpt dat dit ook voor ons een teleurstelling is, maar we zijn in dit geval helaas gebonden aan wetten, verplichte procedures en onderzoeken.” Ook de Roosendaalse Lijst heeft vragen over het uitstel van de werkzaamheden. De politieke partij wil van burgemeester en wethouders weten wat de gevolgen zullen zijn van deze vertraging.

Roosendaalse Lijst vraagt zich af wanneer de school dan wel in gebruik genomen kan worden. En wat het betekent voor de kosten en de financiën van de nieuwbouw. Ook wil de partij weten of de gemeente Roosendaal iets kan doen om de vertraging tegen te gaan.

Preventieve maatregelen

Het is de tweede keer in korte tijd dat bouwprojecten uitgesteld worden vanwege vleermuizen: eerst het stadskantoor en nu De Stappen. Roosendaalse Lijst wil weten of er in gemeentelijke gebouwen niet gezorgd kan worden voor preventieve maatregelen. Zodat vleermuizen of andere beschermde diersoorten zich daar niet meer kunnen nestelen.