Bergen op Zoom

Smakelijk netwerken voor het goede doel in het Bergse Suikerlab

benefiet diner Soroptimisten Suikerlab Bergen op Zoom

Foto: Uitstreekend, de cateraar die de gasten gaat verwennen met culinaire en originele streekproducten.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De Bergse Soroptimisten presenteren twee culinaire avonden die niet alleen gezellige en smakelijke kennismakingen garanderen maar tevens een goed doel dienen. Van de opbrengst kunnen straks weer mensen die het minder breed hebben ook goed en gezond eten.

Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. maakt deel uit van Soroptimist International, een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. De club zet zich in voor minder kansrijke vrouwen en kinderen wereldwijd. Ze ondersteunen lokale, nationale en internationale projecten door actieve betrokkenheid, netwerken en fondsenwerving.

Democratisch gekozen doel

Voor de komende twee jaar organiseert de Bergse afdeling een aantal benefietbijeenkomsten ten bate van Voedselbank Goed Ontmoet. Chantal van Uem, één van de leden, vertelt hoe zo’n idee tot stand komt: “Alle leden kunnen een doel aandragen waarvoor we een aantal evenementen organiseren en daarna stemmen we welke het wordt. Deze keer is dat dus Goed Ontmoet.”

Voedselbank Goed Ontmoet zet zich al jaren in om klanten in West-Brabant en Tholen van voldoende voedsel te voorzien met uitgiftepunten in zes gemeenten. Het doel is om huishoudens te ondersteunen die om financiële redenen geen voedsel kunnen kopen. Door samen te werken met bedrijven wordt meteen verspilling voorkomen.

Lekker eten en mooie films

Er gaan ten minste vier benefiet-activiteiten komen, legt Van Uem uit. Twee keer een filmvoorstelling in het najaar en twee keer diners in het voorjaar. Voor die etentjes worden steeds andere locaties en invulling bedacht, om het verrassend te houden. De komende editie vindt plaats in het Bergse Suikerlab en de gerechten worden verzorgd door Uitstreekend, inmiddels een bekende cateraar in de regio die gasten verwend met culinaire en originele streekproducten. Deze editie is daarom Proef-de-Streekdiner genoemd.

Verrassend dineren

De diners vinden plaats op dinsdag 25 en donderdag 27 juni en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, vertelt Chantal. Deelnemers krijgen een ‘tasting menu’ geserveerd, bestaande uit een futureproof proeverijtje bij ontvangst, gevolgd door nog vier gangen. Voor het diner betalen deelnemers €42,50 en een deel daarvan gaat naar Goed Ontmoet. Tafelwater is inbegrepen, voor overige drankjes dienen gasten nog wel te betalen.

Wie zich aan wil melden kan dat per e-mail doen. Van belang is even aan te geven of je op 25 dan wel 27 juni wilt komen. De avond begint om 18.00 uur (inloop) en om 18.30 start het diner.