Roosendaal

Smidje verholen viert jubileum met tour door de regio

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De in 1981 ontstane band Smidje Verholen bestaat dit jaar veertig jaar. Dat jubileum gaat de zeskoppige band vieren met een jubileumtournee.

Zondag 17 oktober zal het Openluchttheater in Nispen podium bieden aan de Roosendaalse band. “De volksmuziekgroep heeft in de afgelopen jaren met hun West Brabantse streekmuziek door heel Brabant opgetreden. Dit jaar hebben ze besloten om voor de jubileumtournee met name de voor henzelf bijzondere, belangrijke én plezierige podia aan te doen”, zegt Mariska Wagemakers van Stichting Openluchttheater. “We zijn dankbaar dat we daar toe behoren.”

Bijzondere instrumenten

Het instrumentarium van Smidje Verholen bestaat naast de bekende gitaar, accordeon, fluit, viool, klarinet en saxofoon ook uit de wat minder bekende instrumenten als de theekistbas, trekzak en hommel. De huidige bezetting Smidje Verholen bestaat uit: Hans Luyten, Paul van Hulten, Roy Kivit, Rietje Mahieu, Jac Bastiaanse en René Lambregts.

Afwisselend

Een optreden van Smidje Verholen is nooit hetzelfde en altijd afwisselend, het repertoire is inmiddels zo uitgebreid dat men uren zou kunnen vullen. Eerst wordt u meegenomen in het verhaal van een traditioneel liedje dan weer wordt u gegarandeerd vermaakt met een eigen nummer, waarin de liefde of bedrog, spokerijen, hekserijen of moordpartijen tot de verbeelding kunnen spreken; niet in de laatste plaats vanwege de ware vertelkunst waarmee de verhalen aan elkaar geregen worden.

Uitverkocht

Voor de jubileumtour heeft de band een speciaal nummer geschreven. Dit nummer is voorlopig alleen te zien tijdens één van de concerten. Wie de band wil zien en nog geen kaartjes heeft, treft het dit weekend niet. Het optreden van 17 oktober is al dubbel en dwars uitverkocht.