West-Brabant

Snelfietsroute F58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom gaat er komen

Redactie Redactie

De aanleg van de snelfietsroute F58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom gaat door. Woensdag hebben de gemeenten en de provincie een overeenkomst getekend om het fietspad aan te leggen.

Wethouders Cees lok van Roosendaal en Andrew Harijgens van Bergen op Zoom en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant hebben alledrie hun handtekening onder de overeenkomst gezet. De aanleg van de snelfietsroute lag even stil, omdat Bergen op Zoom duurder uit zou zijn dan eerst was berekend. Maar ook Bergen op Zoom heeft nu de overeenkomst ondertekend.

Binnen 30 minuten van stad naar stad

De snelfietsroute F58 moet het mogelijk maken om binnen 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom te fietsen en andersom. De fietsverbinding moet daarmee comfortabeler, veiliger, sneller en aantrekkelijker worden. De overheid gaat er van uit dat inwoners die iedere dag heen en weer reizen dan sneller voor de fiets zullen kiezen dan voor de auto. 

Planning 

Wethouder Lok van de gemeente Roosendaal: “De F58 levert een goede bijdrage aan een duurzaam, sterk en aantrekkelijk Roosendaal. We gaan zo snel mogelijk aan de slag, te beginnen met bijvoorbeeld bodem- en milieuonderzoeken, het bepalen van de definitieve trajecten en het maken van communicatieplannen. Als we daar mee klaar zijn kunnen we starten met de daadwerkelijke realisatie van de fietsroute. Als het een beetje mee zit kunnen we in 2020 al aan de slag.”

Vaker met de fiets 

De snelfietsroute is een snelle, directe, comfortabele en veilige route waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. De route wordt niet alleen korter, maar ook sneller. De fietstijd tussen Bergen op Zoom en Roosendaal wordt met circa 10 minuten verkort. De provincie en gemeenten willen vooral inwoners die vaak met de auto heen en weer reizen verleiden om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Meer fietsers betekent minder autoverkeer, minder files, minder lawaai en minder luchtverontreiniging.