Roosendaal

Snelheidsduivel rijdt 62 kilometer per uur te hard in Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Een 45-jarige man uit Roosendaal is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij veel te hard reed op industrieterrein Borchwerf. Op een weg waar je maar 50 kilometer per uur mag rijden, tikte de teller van de bestuurder 112 kilometer per uur aan. Niet veel later rekende de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant de automobilist in en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hoe hoog de boete zal zijn, is niet bekend. Het boetebedrag zal op basis van een individuele beslissing van het Openbare Ministerie worden vastgesteld.

Maandagavond scheurde de automobilist op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Tijdens het hoogtepunt van zijn snelheid reed de man 112 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur toegestaan was. De Roosendaler werd aan de kant van de weg gezet door de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.

Correctie

Het rijbewijs van de 45-jarige Roosendaler werd direct ingevorderd, omdat de man 62 kilometer per uur te hard reed. Door een verplichte correctie van vier kilometer per uur is deze overschrijding teruggebracht naar 58 kilometer per uur. Naast het ingevorderde rijbewijs kan de Roosendaler ook een boete verwachten. Dit gebeurt op basis van een individuele beslissing van het Openbare Ministerie. Waarom de man zo hard reed, is niet bekend.