Roosendaal

Snelheidsduivels zorgen voor gevaarlijke situaties in Roosendaalse Wethouder Lanenstraat

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In de Wethouder Lanenstraat in Roosendaal is de maximaal toegestane snelheid 30 kilometer per uur. Maar buurtbewoners zien regelmatig auto’s met veel hogere snelheden voorbij scheuren. “Er is hier een erg groot probleem met hardrijders.”

Volgens een man met een grijze pet rijden er regelmatig auto’s met tachtig of negentig kilometer per uur door de straat. En ook een mevrouw met een kinderwagen bevestigt dat er regelmatig gevaarlijke situaties in de straat zijn. “Er is slecht overzicht waardoor je het niet goed kan zien wanneer er een auto aankomt. Daardoor moeten wij regelmatig vol op de rem trappen.”

Afschuwelijk, dit is zo gevaarlijk.

De problemen in de straat zijn ook gemeld bij de fractievoorzitter van BurgerBelangen Roosendaal: Selda Bozkurt. “Ik ben toen zelf komen kijken hier, en het is echt zo. De auto’s rijden hier veel te hard. Afschuwelijk. Dit is zo gevaarlijk voor kinderen. Er zijn hier een school en een speeltuin. Maar ook voor mensen die hier wandelen en dieren die de weg over willen steken.”

Als het aan de buurtbewoners ligt wordt er iets gedaan aan het probleem. “Ik vind dit echt niet prettig”, vervolgt de vrouw met de kinderwagen. “Volgens mij staat er nergens een bord met de toegestane snelheid. Hopelijk kan die er wel komen.” Een meneer in een scootmobiel maakt zich zorgen om de kinderen uit de buurt. “Die spelen of lopen hier, dan hoor je als automobilist rustig te rijden.”

Meer controles

Ideeën om de verkeersituatie in de straat beter te maken heeft Bozkurt wel voor de gemeente. “Misschien kunnen ze hier een spiegel wegzetten zodat het overzichtelijker wordt voor de mensen die uit een zijstraat komen. Een drempels, verkeersborden.” De man met de pet zou graag meer politiecontroles zien in zijn straat. “Ik zie ze wel eens rondrijden, maar volgens mij controleren ze niet op snelheid. Dat zou hier wel wat meer mogen.”

Om het probleem kenbaar te maken bij de gemeente heeft Bozkurt raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Binnen enkele weken kan de fractievoorzitter daar reactie op verwachten.