Zevenbergschen Hoek

Snelweg A16 twee weekenden dicht tussen Breda en Zevenbergschen Hoek

Breda A16 knooppunt Princeville (foto Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Rijkswaterstaat voert in september groot onderhoud uit op de A16. Daarom gaat de snelweg in september twee weekenden dicht tussen knooppunt Princeville bij Breda en knooppunt Zonzeel bij Zevenbergschen Hoek. De A16 is dan afgesloten in de richting van Dordrecht – Rotterdam. De andere rijrichting blijft open. Het gaat om de weekenden van 15 tot en met 18 september en van 22 tot en met 25 september.

Rijkswaterstaat gaat op meerdere plekken het asfalt en voegovergangen vervangen. “Weggebruikers en de omgeving moeten rekening houden met afsluitingen en verkeershinder,” aldus Rijkswaterstaat. Dat begint al eerder. Want op vrijdag 8 september gaat eerst de verbindingsweg van de A16/A58 al dicht, bij knooppunt Princeville. Dat is de weg vanuit België naar Etten-Leur. Die weg is dicht van vrijdag 8 september 21.00 uur tot maandag 18 september 05.00 uur.

Afsluiting tweede weekend is paar uur langer

De weken daarna is het stuk tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel aan de beurt. De A16 is daar eerst afgesloten vanaf vrijdag 15 september 21.00 uur. En dat duurt tot maandag 18 september 05.00 uur. Dan is de rijrichting naar Dordrecht – Rotterdam dicht. En dat gebeurt nog een keer vanaf vrijdag 22 september 21.00 uur. Maar dan is de A16 een paar uur langer afgesloten: tot maandag 25 september 09.00 uur.

Rijkswaterstaat wil de overlast zo klein mogelijk maken. “Weggebruikers worden vroegtijdig gewaarschuwd over de afsluitingen en de omleidingsroutes. Dat gebeurt onder andere op de website van Rijkswaterstaat, op de website Van A naar Beter,” aldus Rijkswaterstaat. “Daarnaast zetten we social media in en informeren we belangrijke doelgroepen gericht, zoals bijvoorbeeld de (internationale) transportbranche.”

Lees ook: Enorme brand nadat vrachtwagens botsen, A16 vanuit België uren dicht