Woensdrecht

Rondsnuffelen op afspraak weer mogelijk bij kringloopwinkel

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Nu de winkels op afspraak weer klanten mogen ontvangen, gaan ook de deuren van de kringloopwinkel in Woensdrecht weer op een kiertje. Na een telefonische afspraak mogen klanten twintig minuten rondsnuffelen. Dat is goed nieuws voor koopjesjagers! Voor winkeleigenaar Herwonnen Levenskracht zijn de inkomsten slechts een druppel op een gloeiende plaat.

De stichting is de drijvende kracht achter tal van activiteiten voor kwetsbare mensen. De verwendag, senioren amusementsmiddag, en de dag voor verstandelijk beperkten zijn in de loop der jaren een begrip geworden in de regio. “Daar is veel geld voor nodig, en dat verdienen we door spullen in te zamelen bij onze loods in Woensdrecht en die spullen te verkopen in de kringloopwinkel, pop-up winkel en rommelmarkt”, zegt voorzitter Richard Musters. Hij is dan ook erg blij dat de winkel weer gedeeltelijk open mag. “De inkomstenstroom was de afgelopen tijd geheel opgedroogd, terwijl de vaste lasten wel doorgingen.”

Winkelen op afspraak

Mensen die graag op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur willen rondsnuffelen in de winkel in Woensdrecht moeten daardoor telefonisch reserveren. Dat kan op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur op telefoonnummer 06 3740 5341. “Over enkele maanden hopen we ook de pop-up store in Hoogerheide weer te kunnen openen, maar dit is afhankelijk van de Covid-19 richtlijnen die dan gelden.”

Click and collect

Het loopt nog niet storm met de afspraken, maar vaste klanten weten de winkel nog goed te vinden, zegt Musters. “Klanten komen hier graag. Enerzijds de sociale minima die hier hun spullen kunnen kopen, maar ook veel andere mensen uit de buurt komen hier graag snuffelen.” Dat hoge rondsnuffelgehalte is ook de reden dat het zogenoemde ‘click and collect’ aan Herwonnen Levenskracht voorbij is gegaan. “Dat werkt bij ons niet.”

Druppel op een gloeiende plaat

De vrijwilligers van Herwonnen Levenskracht en veel klanten van de winkel zijn blij met de gedeeltelijke opening. Maar voor de stichting zet het weinig zoden aan de dijk. “Als ik het financieel bekijk dan zie ik dat er wel iets binnen komt, maar het is nog lang niet genoeg om onze activiteiten te financieren.” Acute problemen zijn er vooralsnog niet, maar de hoop is wel dat als er weer activiteiten kunnen plaatsvinden, dat daar dan ook geld voor is.

Spullen inleveren

Nu de winkel weer deels open is, is het ook weer mogelijk om op zaterdagochtend spullen af te leveren bij de loods aan de Grindweg in Woensdrecht. Echter, ook hier moet men een afspraak voor maken. Dit kan door op dinsdag- of donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur te bellen naar tel. 06 5134 7050.