Roosendaal

Social Klus gaat structureel Roosendaals jeugdontbijt organiseren

Social Klus gaat voor vijftig kinderen ontbijtjes regelen. © PixaBay

Maarten Elst Maarten Elst

De gemeente Roosendaal heeft met Social Klus een nieuwe uitvoeringspartner gevonden voor het project Roosendaals Jeugdontbijt. De stichting gaat in 2021 wekelijks vijftig ontbijtjes verzorgen voor kinderen binnen de gemeentegrenzen die vanwege armoede niet altijd op een ontbijt kunnen rekenen.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

Vorig jaar is de gemeente Roosendaal gestart met het project Roosendaals Jeugdontbijt”, vertelt Lieke Verstraaten, beleidsmedewerker bestaanszekerheid bij de gemeente. ,,Dat deden we samen met de stichting Nationaal Jeugdontbijt. Deze stichting heeft in november echter aangegeven niet langer aan de verplichtingen te kunnen voldoen om ontbijtjes te verzorgen.

Vijftig ontbijtjes

,,Toen hebben we gelukkig een tussenoplossing gevonden. Stichting Social Klus heeft afgelopen keer voor 42 ontbijtjes kunnen zorgen voor kinderen wiens bestaanszekerheid lager ligt. Stichting Social Klus gaat het Roosendaals Jeugdontbijt in 2021 voor in ieder geval vijftig kinderen uitvoeren. We willen naar de situatie toe waar we structureel voor vijftig kinderen een ontbijtje kunnen verzorgen. Natuurlijk willen we naar meer kinderen, aangezien er veel meer kindarmoede is in Roosendaal en deze kinderen niet altijd kunnen ontbijten.

,,We willen het op korte termijn verdubbelen, maar daarvoor willen we een beroep gaan doen op de Roosendaalse samenleving. En dan voornamelijk op het bedrijfsleven, maar we roepen ook inwoners op om hieraan bij te dragen. Later dit jaar zullen we daaromheen een actie organiseren. Voor ons is het belangrijk dat het Jeugdontbijt ook in 2021 wordt uitgevoerd, dankzij stichting Social Klus.”

Goede start

Wethouder Klaar Koenraad is trots op Social Klus als nieuwe uitvoeringspartner. ,,We zijn blij dat Social Klus vanaf nu de 50 ontbijtjes verzorgt voor gezinnen die dat niet kunnen betalen. Om die kinderen toch met een gezond ontbijt de dag te kunnen laten beginnen.”