Bergen op Zoom

SP: ‘Oneerlijk dat vrouwen moeten betalen voor toiletwagens’

Foto: © Vastenavend.nl

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Bergse afdeling van de SP vindt het oneerlijk dat vrouwen moeten betalen voor het gebruik van de toiletwagens tijdens de vastenavend. Voor heren is het gebruik van de urinoirs overal gratis.

Een aantal politieke partijen maakte zich hard voor de plaatsing van de toiletwagens. Wethouder Patrick van der Velden zegde toe als proef tijdens deze vastenavendperiode twee bemande toiletunits te plaatsen op de Gedempte Haven en op de laad- en losstrook van theater de Maagd in de Potterstraat.

Oneerlijk

Toch vindt Theo de Jong van de SP het oneerlijk dat vrouwen 40 cent moeten betalen voor het gebruik van de toiletwagen. “Bovendien liet de properheid van de toiletwagens te wensen over ondanks dat men moest betalen”, aldus De Jong in zijn brief aan het college van B&W.

Evaluatie

De Jong hoopt dat het college mee wil denken over het probleem en dat vrouwen in de toekomst niet hoeven te betalen voor het gebruik van de toiletwagen. De wethouder heeft al gezegd na afloop van de vastenavend de proef met de buitentoiletten te evalueren.