Bergen op Zoom

SP op campagne in Bergen op Zoom met protestactie tegen migrantenarbeid

SP-Kamerlid Bart van Kent (Foto: SP)

Han Verbeem Han Verbeem

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november voert de SP maandag in Bergen op Zoom actie, met een voor de partij belangrijk programmapunt: verzet tegen arbeidsmigranten. SP-Kamerlid en nummer drie op de kandidatenlijst, Bart van Kent, haalt handtekeningen op in winkelcentrum De Zeeland en het campagneteam plaatst vervolgens een protestbord aan de Havendijk, waar het geplande migrantenverblijf moet komen.

Volgens Van Kent, woordvoerder sociaal beleid bij de SP-Kamerfractie, profiteren vooral dubieuze uitzendbureaus en werkgevers van de inzet van goedkope en slecht betaalde arbeidsmigranten. Hij ondersteunt het omwonendenprotest tegen de komst van het migrantenverblijf, dat onderkomen biedt aan 345 buitenlandse arbeiders. In totaal wil Bergen op Zoom 1035 goedkope arbeidskrachten op deze manier in de gemeente onderbrengen.

Industrie

“De buurt is hier terecht tegen”, zo laat Van Kent in een verklaring weten. “Arbeidsmigratie is op dit moment een verdienmodel voor uitzendbureaus en werkgevers. Arbeidsmigranten worden hier naartoe gehaald en daarna onder vaak slechte omstandigheden gehuisvest. Het is een industrie geworden waar de gemeenschap en de arbeidsmigrant niet beter van worden. Deze arbeidsmigratie-industrie moet stoppen.”

De SP-actie met Kamerlid Van Kent komt maandag om 13.30 uur aan bij de Havendijk, de groep gaat vervolgens naar De Zeeland en gaat vervolgens weer terug naar de Havendijk.