Nispen

Spannende wedstrijden en mooie opkomst bij 47ste Ronde van Nispen

De deelnemers hebben zondag echt álles gegeven | Foto: Remco Weterings.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Roosendaalse Wielerzomer is afgelopen weekend officieel van start gegaan tijdens de 47ste Ronde van Nispen. De hele zondag stond in het teken van wielrennen, dat was onder andere te zien aan het publiek dat verspreid door het dorp stond. De renners zijn onder luid gejuich van de vele toeschouwers door de straten van Nispen geracet.

Zondagochtend stond in het teken van dikke bandenraces. Om half 11 startte de kleinste deelnemers met een loopfietsenrace. De ochtend eindigde met de funklasse, speciaal voor kinderen tussen de 13 en 15 jaar. In totaal deden er 113 kinderen mee aan de wedstrijden. “Echt een hele mooie opkomst”, vertelt voorzitter van Wielercomité Nispen Kevin Verbocht trots.

Middagprogramma

Niet veel later was het aan de nieuwelingen om te laten zien wat ze in huis hadden. Ze reden 22 rondes door het dorp, dat is 40 kilometer. Youri Zijlstra uit Berkel en Rodenrijs behaalde hierbij de eerste plaats.

In het mannelijk open kampioenschap van Nispen moesten de heren een uur lang, plus één extra ronde, tegen elkaar strijden. “Dat was echt heel spannend”, vervolgt Verbocht. Stef Suykerbuyk, de winnaar van vorig jaar, eindigde dit keer als derde. En Paul van de Sanden, die vorig jaar als tweede eindigde, won dit jaar het kampioenschap. Mike Daerden won de alghele wedstrijd en mag zichzelf overall winnaar noemen. “Zo zie je dat dezelfde renners echt wel zijn blijven doortrainen.”

Bij het open kampioenschap van Nispen voor vrouwen bleek dat ook zo te zijn. De Nispense Patricia Arts haalde een tweede plaats, net zoals vorig jaar. Ze won daarmee de eerste prijs in het Nispense klassement, en behield dus haar titel als Kampioen van Nispen bij de dames. Leen Swinnen kwam als eerste over de finish, en Ilona van Wesel eindigde als derde. De dertien dames fietsten dertig minuten plus één ronde.

Als laatste waren de junioren en amateurs aan de beurt. Zij hadden een pittige wedstrijd van in totaal zestig kilometer (33 rondjes). Er waren 24 deelnemers, en Joachim Raeymakers, Jaco van Beusichem en Peter de Winter behaalden het podium.

Geslaagde dag

“De dag is echt heel goed verlopen”, laat Verbocht weten. “Een mooie opkomst aan deelnemers én publiek. Bovendien waren er geen gekke valpartijen.” Nieuw dit jaar was dat alle wedstrijden live werden gestreamd via de website van het Wielercomité. “Dat is de hele dag goed gegaan gelukkig. Volgend jaar weer!”