Bergen op Zoom

Sparen voor koffie voor Voedselbank Goed Ontmoet

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tot begin maart staan op verschillende plaatsen inzameldozen voor ongebruikte Douwe Egberts waardepunten. Het is namelijk zonde om niets te doen met ongebruikte koffiepunten. Bij inlevering help je de lokale Voedselbank Goed Ontmoet. Op deze manier komt er meer koffie in voedselpakketten.

Ondanks dat er wekelijks onder tientallen gezinnen en alleenstaanden goedgevulde pakketten worden geleverd. Is koffie een product dat hierin bijna nooit voorkomt. Lionsclub Bergen op Zoom en Lions Club Scaldis schieten daarom samen de voedselbank te hulp via een inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten.

“In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten ongebruikt in keukenlades en trommeltjes. En dat is zonde!” aldus Hans Aalders namens de organisatie. “Voor elke zeshonderd waardepunten die wij inleveren, krijgen we van Douwe Egberts één pak koffie terug.

De inzameldozen zijn te herkennen aan de grote stickers van Douwe Egberts. Deze zijn al vanaf eind januari te vinden in de supermarkten in gemeente Bergen op Zoom en Woensdrecht. Iedereen kan hierin zijn punten kwijt. “Het lijkt voor sommige mensen een sport te worden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. We horen de mooiste verhalen over spontane acties binnen bedrijven, clubs en verenigingen in de buurt die aan de slag gaan voor deze actie en daar zijn we trots op!” Hoeveel pakken de Lionsclubs dit jaar willen inzamelen? “We mikken op minimaal 2500 pakken koffie en dan zitten we nog laag!”

Kijk voor meer informatie en inzamelpunten op www.lionsclubbergenopzoom.nl