Moerdijk

Speciaal vakantie doe-boek voor kinderen uit Moerdijk: ‘Verveling is verleden tijd’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Meer Moerdijk heeft een doe-boek uitgebracht voor de kinderen die zich vervelen tijdens de vakantie. Vrijdagmiddag zijn de eerste doe-boeken uitgereikt op basisschool De Singel in Willemstad. Wethouder Pauline Joosten mocht de boeken uitreiken.

Namens Meer Moerdijk is Kittie Verdaas-Dekker aanwezig op het schoolplein tijdens de uitreiking. “De leerlingen hebben de eerste boeken gekregen. De bedoeling is dat als zij zich vervelen, ze het boek erbij kunnen pakken”, legt ze uit. Het boek staat vol met tips, spelletjes en activiteiten die plaats gaan vinden. “Het is eigenlijk een aankondiging voor wat wij als Meer Moerdijk organiseren. Dit willen we op een ludieke wijze aankondigen.”

Eerste keer

Het was de eerste keer dat Meer Moerdijk zo’n doe-boek uitbracht. Het was voor Verdaas-Dekker dus best spannend, omdat ze niet wist of de kinderen het bijvoorbeeld wel leuk zouden vinden. “Ik heb al wel eens de flyers en posters gemaakt, maar een doe-boek was voor mij ook nieuw.” Maar ze is tevreden met het resultaat. “Ik dacht dat ik het wel kon en ik denk dat het ook wel goed gelukt is”, lacht de initiatiefneemster.

De kinderen bladeren na ontvangst gelijk in hun boeken. “Ik vind het er leuk uit zien, vooral de felle kleuren vind ik erg mooi”, vertelt een leerling van de basisschool. De kinderen zien al snel  spelletjes en activiteiten die ze graag willen gaan doen. “Het bellenblazen lijkt mij erg leuk!”, zegt een andere leerling enthousiast.

Zomerprogramma

Al drie jaar lang organiseert Meer Moerdijk activiteiten voor kinderen tijdens de zomerperiode. Dit jaar zijn er weer volop activiteiten waar de kinderen zich voor kunnen inschrijven. De kinderen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld een stormbaan, vissen, bowlen en een skeelertocht. Op deze manier hoopt Meer Moerdijk dat er voor iedereen wel een leuke activiteit is.