Bosschenhoofd

Speelplaats van basisschool ‘t Bossche Hart is voor iedereen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Bassischool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd heeft een nieuw inclusief schoolplein. In samenwerking met de gemeente Halderberge is er voor gekozen om een schoolplein te creëren dat voor iedereen toegankelijk is. Het schoolplein is onlangs feestelijk geopend door wethouder Sharona Malfait.

Directrice Marie-José Jaspers van ‘t Bossche Hart is blij met het resultaat. “Ik ben er heel erg trots op.” Het schoolplein is voor iedereen toegankelijk, voor jong en oud. Het bijzondere aan het plein is dat ook kinderen met een beperking er kunnen spelen, ook als ze in een rolstoel zitten. “Bij de aanleg is heel erg rekening gehouden met kinderen die mindervalide zijn”, vertelt de directrice.

Meedenken

Een aantal leerlingen hebben ook meegedacht hoe de speelplaats eruit moest komen te zien. Faber uit groep 7 is een van die leerlingen. “Ik vond het erg gaaf om te doen”, vertelt hij vol enthousiasme. Faber vind het belangrijk dat de speeltuin voor iedereen is. “Ik vind het heel fijn dat kinderen met een beperking nu ook lekker kunnen spelen.”

Jenna uit groep 5 mocht ook meedenken. Zij heeft het klimrek mee uitgekozen. “Het oude klimrek was kapot, die was dus echt aan vervanging toe. Deze nieuwe vind ik heel erg leuk.” De leerlingen zijn erg tevreden met het eindresultaat. “Ik zag alleen maar blije kinderen toen mijn klasgenootjes de speelplaats zagen”, vertelt Jenna.

Voor iedereen

De speelplaats is voor iedereen. Dit is ook te zien aan het bankje wat op de speelplaats staat met de tekst: ‘OOK JIJ HOORT ERBIJ’. Naomi uit groep 6 legt uit waar het bankje voor bedoeld is. “Als je je alleen of eenzaam voelt kun je op het bankje gaan zitten. Anderen kunnen dan zien dat je je alleen voelt en je uitnodigen om samen te spelen.” Het bankje is bedacht door de leerlingen zelf, zodat niemand buitengesloten kan worden tijdens het buitenspelen.

Het bankje op de speelplaats.