Roosendaal

Speeltuin Vrouwenhof weer open onder voorwaarden

Overzichtsfoto van speeltoestellen op Speeltuin Vrouwenhof met op de voorgrond een glijbaan

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Speeltuin Vrouwenhof in Roosendaal is sinds woensdagochtend weer open. Bezoekers moeten zich wel aan nieuwe regels houden vanwege de coronacrisis. Zo zijn bijvoorbeeld het restaurant en het terras nog gesloten.

Speeltuin Vrouwenhof in Roosendaal is voortaan weer 5 dagen per week open. Eigenaar Liesbeth van Tilburg is blij dat er weer kinderen lachend rondrennen, klimmen en schommelen. Ze had er al goede hoop op, toen de kinderen weer naar school toe mochten. “Dan moet er ook een mogelijkheid zijn om die kinderen te laten spelen in de speeltuin,” dacht Van Tilburg. Dus zocht ze contact met de gemeente Roosendaal.

Gewoon blij!

Ze hebben veel overlegd, vertelt Van Tilburg. “Samen tot een protocol gekomen waar zij achter konden staan. En wij ook natuurlijk. En toen kreeg ik het belletje eind vorige week van ‘ja het is goed, jullie mogen onder deze voorwaarden open’. En dan ben je natuurlijk gewoon blij!” lacht ze, terwijl ze haar handen in de lucht zwaait.

Je kunt in Speeltuin Vrouwenhof terecht van woensdag tot en met zondag, van 10.00 uur tot 18.00 uur. Maar bezoekers moeten zich wel aan speciale regels houden, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er mag bijvoorbeeld maar 1 volwassene meekomen met de kinderen. Volwassen bezoekers moeten ook anderhalve meter uit elkaar blijven en mogen niet in groepen bij elkaar zitten.

Zonder regels moet de boel weer sluiten

Het personeel van Speeltuin Vrouwenhof vraagt ook of je zo weinig mogelijk naar de wc wilt gaan en of je contactloos wilt betalen. Bij de ingang staan spiegels, zodat bezoekers niet tegen elkaar lopen bij het binnenkomen en weggaan. “Wij zijn natuurlijk zo blij dat we open mogen. Maar als we samen de regels niet handhaven, dan moeten wij op een gegeven moment slsuiten. En zijn ook de kinderen de dupe,” legt Van Tilburg uit. Als mensen zich niet aan de regels houden, wordt gevraagd of ze de speeltuin willen verlaten.

Vanwege de coronamaatregelen zijn het terras en het restaurant nog wel gesloten. Maar bezoekers kunnen wel wat lekkers kopen bij de afhaal van Vrouwenhof. Bijvoorbeeld iets warms of kouds om te drinken, ijsjes, snoep en broodjes. Je mag dit dan gewoon buiten opeten en -drinken. “In de speeltuin hebben we alle picknickbanken die we hebben er in gezet. Er staan heel veel bankjes. En ze mogen ook lekker op het gras komen picknicken,” legt Van Tilburg uit. “Als ze maar gewoon uit elkaar blijven, zoals het RIVM de richtlijnen heeft opgesteld.”

“Gebruik je gezond verstand”

Van Tilburg hoopt dat bezoekers goed meewerken, zodat iedereen weer kan genieten van Speeltuin Vrouwenhof. “Ouders zijn blij, wij zijn blij. Dat vragen we ook van de mensen die komen: gebruik je gezond verstand. Wat vind je zelf veilig en wat adviseert de overheid ons ook continu? En dan heb ik er echt vertrouwen in dat we daar met z’n allen gewoon naar luisteren.”

De complete lijst van nieuwe huisregels vind je op de website van Speeltuin Vrouwenhof.