Wouw

Spellestraat in Wouw heeft wat weg van een racebaan: ‘Kinderen moeten stap naar achter zetten’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

In de Spellestraat in Wouw wordt vaak, tot ergernis van de buurtbewoners, te hard gereden. Waar de automobilisten eigenlijk maar dertig kilometer per uur mogen rijden, wordt er met gemak volgens bewoners de vijftig kilometer per uur aangetikt. Ze zijn klaar met dit rijgedrag, en vragen om hulp.

“In 2021 ben ik benaderd door inwoners van de Spellestraat over het feit dat er zich gevaarlijke verkeerssituaties voor zouden doen”, vertelt Eric de Regt van VLP Roosendaal. De Regt brengt de buurtbewoners in contact met de verkeersdeskundige van de gemeente Roosendaal.

Ondertussen staan de bloembakken er niet zo fraai meer bij en staan ze er dus nog steeds.

“In 2021 wordt beloofd dat de straat in 2023 aangepakt zou worden”, vervolgt De Regt. Er worden dan tijdelijk houten plantenbakken op de weg gezet, om zo het verkeer af te remmen. “Die staan er nog steeds, en ondertussen zien ze er niet meer zo fraai uit.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

De tijdelijke bloembakken in de spellenstraat beginnen gebreken te vertonen.

“Er wordt hier vaak harder gereden dan toegestaan”, vertelt bewoonster Janine Godschalk. Als ze in de vroege ochtend haar kinderen naar school brengt is het wel eens oppassen geblazen. “Soms moet ik ze écht een stap naar achter laten doen, omdat hier dan zo hard gereden wordt.” Volgens De Regt nodigt het stuk écht uit om harder te rijden. “Het is een beetje een soort racebaan.” Godschalk beaamt dit. “Zéker als je het dorp uit gaat is het wel een stuk om te scheuren over het asfalt.”

We zijn nu weer een jaar verder en er is nog steeds niks gebeurd.

Godschalk besluit contact te zoeken met de gemeente. En hoort ook van de geplande werkzaamheden in 2023. “We zijn nu weer een jaar verder en er is nog steeds niks gebeurd”, betreurt de bewoonster. Godschalk en haar straatgenoten ontvangen weinig updates en kunnen ook niet rekenen op reactie van de gemeente. Ze is er klaar mee, en besluit Eric de Regt te benaderen. “Hij is hier toch een beetje dé man van Wouw”, lacht ze.

Inmiddels heeft de bewoonster contact gehad met de gemeente, waar ze erg blij mee is. “Er komt een informatieavond, waar wij als bewoners meer informatie gaan krijgen.”

De Regt weet inmiddels ook goed nieuws te melden. “Ik heb gelukkig informeel een korte reactie gekregen. Er is mij verteld dat de reconstructie is doorgeschoven naar 2024. Dit jaar zullen ze dus starten met een soort van reconstructie.” Wanneer dat gaat gebeuren, is overigens nog niet bekend.