Roosendaal

Speuren naar dat ene bijzondere singletje op BEATLES

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Razendsnelle vingers bladeren door dozen vol singletjes en elpees. Nieuwsgierige ogen speuren naar dat ene bijzondere boek of die ene foto die nog in de verzameling ontbreekt. Het evenement BEATLES in Roosendaal was weer een feest voor de fans.

De Britse popgroep de Beatles spreekt nog steeds tot de verbeelding. De grote roem van de band mag dan in de jaren 60 en 70 geweest zijn, de liedjes zijn nog steeds met regelmaat te horen. En veel mensen zingen ze allemaal nog makkelijk mee. Dat bleek zaterdag ook weer, tijdens het evenement BEATLES. Er werd volop meegezongen met The Magical Mystery Band, die alle grote hits van de Beatles coverden.

Beatles- en boekengek

Ondertussen konden bezoekers ook terecht op de Beatlesmarkt. Daar vond je zaterdag vooral de verzamelaar, op zoek naar de ontbrekende stukken die de verzameling compleet moeten maken. Soms lukte dat, tot grote vreugde van de bezoeker. “Ik vind het gewoon te gek. Ik ben al meer as 40 jaar fan en telkens als ik hier ben ga ik op zoek naar leuke dingetjes. Ik ben ook een boekengek, dus ik verzamel veel boeken van de Beatles. En deze twee had ik nog niet.”

De man hield enthousiast 2 boeken omhoog over zijn favoriete popgroep: ‘John Lennon, De interviews uit Rolling Stone’ en ‘Apple tot op het klokhuis, Wat er met de Beatles gebeurde’. Met een grote glimlach vervolgde hij: “Dus dat lijkt me hartstikke tof om die thuis nog een keer te lezen.”

Verzameling compleet maken is het leukst

Dat is ook waar de standhouders elk jaar weer terugkomen naar BEATLES: de blijdschap van hun klanten als er iets tussenzit waar mensen al lang naar zoeken. “Het prettige is, als ik een verzameling compleet kan maken met een LP of met een singletje of met een foto, het maakt niet uit. Dat het leuk is dat ik daar weer een verzamelaar blij mee kan maken. Dus dat is het leukste van hier staan.”

Voor veel bezoekers is BEATLES vooral een festijn van herkenning en jeugdsentiment. “Ik vind het gewoon heel leuk om naar zo’n dag te gaan. Ik ben van de leeftijd dat de Beatles in mijn jeugd heel belangrijk waren. Ik ken alle nummers, ik kan ze allemaal meezingen en dan is het gewoon super om hier te zijn. En dan te genieten van de muziek en de sfeer die er is.”