West-Brabant

Spookrijders die dodelijk ongeluk veroorzaken op A16, mogelijk betrokken bij schietpartij Roosendaal

Het ongeluk op de A16 (foto: Perry Roovers).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een spookrijder veroorzaakte zondagnacht een ongeluk op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. Drie mensen en een hond kwamen hierdoor om het leven, drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookrijdende voertuig zijn waarschijnlijk betrokken geweest bij het schietincident aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal eerder die avond.

Zondagavond laat is aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal een 19-jarige man beschoten. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie trof toen geen verdachten aan in de omgeving, maar er was wel bekend dat er een auto bij de schietpartij betrokken zou zijn. Meerdere politie-eenheden keken uit naar de Seat, en toen er rond kwart over elf ‘s avonds een auto die voldeed aan het signalement over de A58 tussen Roosendaal en Breda reed, werd er een achtervolging ingezet.

Al snel verloren de agenten het voertuig, dat met gedoofde lichten en een hoge snelheid er vandoor ging, uit het oog. Een andere politie-eenheid kwam de Seat weer tegen, maar ook zij kwamen vanwege de hoge snelheid niet bij de auto in de buurt. Niet lang daarna reed de auto tegen de richting in de A16 op, met fatale gevolgen. De achtervolging werd gestaakt toen de auto in tegengestelde richting de snelweg opdraaide.

Botsing

De spookrijdende auto reed met hoge snelheid op een tegemoetkomende auto in. In deze auto zat een 54-jarige man uit Rotterdam achter het stuur, hij is hierbij om het leven gekomen. De andere inzittenden, een 51-jarige moeder en haar 14-jarige dochter, raakten gewond. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ook de hond die in de auto zat, kwam om het leven.

In de Seat zaten drie mensen. De bestuurder, een 33-jarige Tilburger, en een 17-jarige jongen uit Harreveld, zijn overleden. De derde inzittende is een 19-jarige man uit Drunen. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man is daarnaast aangemerkt als de mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. In de auto is een vuurwapen gevonden.

Onderzoek

De recherche doet onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de auto en haar inzittenden bij de schietpartij in Roosendaal, en naar de oorzaak van het ongeval op de A16. Omdat er een achtervolging is geweest vóór het ongeval plaatsvond, doet de Rijksrecherche daar onderzoek naar. De snelweg was lang afgesloten in verband met de grootschalige hulpverlening en onderzoek.

Lees ook: Man beschoten op straat in Roosendaal