Geen regio geselecteerd

Spoor van brokstukken leidt naar dronken bestuurder in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft woensdagmorgen een 28-jarige Roosendaler in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die ochtend in dronken toestand een paaltje en een lantaarnpaal omver te hebben gereden op de kruising van de Lorentzstraat met de Rector Helmonsstraat.

Een agent die toevallig over de kruising fietst, ziet een lang spoor van brokstukken en vloeistofsporen op het wegdek. In geen velden of wegen is een beschadigde auto te zien. Maar door het spoor te volgen werd uiteindelijk de zwaar beschadigde auto in de Waterstraat gevonden. De man had zijn auto op de stoep geparkeerd en onbeheerd achtergelaten. Aan de hand van het kenteken werd de eigenaar achterhaald.

De verdachte werd in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Dan blijkt dat hij meer dan 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. De zaak is voorgelegd aan de officier van justitie. De man zal in ieder geval de rekening moeten betalen van het beschadigde paaltje en de omver gereden lantaarnpaal.