Bergen op Zoom

Sportclubs geven gastlessen op scholen Bergen op Zoom Oost

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Sportclubs gaan in Bergen op Zoom Oost op bezoek bij scholen om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Het project heet Sportwijk Oost in Beweging. Vier scholen mogen proeven aan 8 sporten, van voetbal tot tennis, en van karate tot turnen.

Bergen op Zoom Oost is een wijk waar mensen minder vaak lid zijn van een sportclub dan in andere wijken. Terwijl er in de wijk genoeg verenigingen te vinden zijn. Zoals voetbalclub MOC’17, hockyclub MHC Tempo, atletiekvereniging Spado en tennisvereniging Smash. De verenigingen werken nu samen met de F!tfabriek in Bergen op Zoom om kinderen in contact te brengen met de sporten. Zo is het project Sportwijk Oost in Beweging onstaan.

Alle kinderen bereiken

Anne-Marie Uittenbogerd is projectmanager van Sportwijk Oost in Beweging. Zij vindt het belangrijk dat de kinderen nu niet naar de sporten hoeven komen, maar dat de sporten juist naar de kinderen toe gaan. Door op bezoek te gaan op 4 basisscholen in de wijk Oost. “De bedoeling is dat kinderen sporten zien waar ze normaal niet mee in aanraking komen. En we brengen dat via scholen, zodat we alle kinderen bereiken.”

Gastles is pas begin

Sportwijk Oost in Beweging gaat het hele schooljaar door, want het project bestaat uit 3 delen. Het eerste deel is het bezoek van de sportclubs aan de basisscholen. Met de gastlessen kunnen de kinderen proeven aan 8 verschillende sporten. Dat gebeurt deze maand.

Naschools programma

Als de proeflessen zijn afgelopen, gaat Sportwijk Oost in Beweging kijken welke sporten de kinderen het leukst vinden. Dan begint het tweede deel. Want de kinderen kunnen dan mee gaan doen aan de populairste sporten in een speciaal programma na schooltijd.

Kinderen in beweging houden

Sportwijk Oost in Beweging hoopt dat er dan genoeg kinderen zijn die enthousiast zijn geworden om te blijven sporten. Dat is deel 3: dat kinderen zelf lid gaan worden van hun favoriete sportclub en dus blijven bewegen.