Bergen op Zoom

Sporthelden in het zonnetje tijdens Sportgala Bergen op Zoom

Raymon Mens Raymon Mens

In schouwburg De Maagd vond vrijdag voor de veertigste keer de Sportverkiezing Bergen op Zoom plaats. Tijdens het Sportgala werd onder andere de sportvrouw, sportman, vrijwilliger, senior en het sportevenement van het jaar gekozen.

De Bergse kickbokskampioen Rico Verhoeven ging er vandoor met de prijs Sportman van het jaar. De prijs voor Sportvrouw was voor Bregje van Tongeren van dansschool Boogie Down. De 73-jarige Rinus Knopjes werd onderscheiden met de titel Sportvrijwilliger van het jaar. Hij is al 53 jaar lid én actief betrokken bij atletiekvereniging SPADO uit Bergen op Zoom.

Ook werd de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die was dit jaar basketballer Bas Leyte van de WBB Giants Bas Leyte. De prijs Seniorsporter werd gewonnen door Fietsclub de Pedaleurs Bergen op Zoom.

Sinds enkele jaren wordt ook een prijs uitgereikt voor sporters met een beperking. Deze was voor het G1-team van Mixed Hockey Club Tempo. De Stichting Heroes for Heroes, die zich inzet voor de strijd tegen kanker, kreeg de prijs voor Sportevenement van het jaar.